Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Krebinetter med stuvet spidskål er for mig noget af det mest danske, og retten er super nem at lave.
Den danske klassiker er selvfølgelig helt i top i sæson for nye spidskål og kartofler, men man kan altså sagtens lave den hele året rundt.
Se også mine populære opskrifter på:
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
Karbonader og krebinetter (opskrift til pande eller ovn)
Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål
Opskriften er beregnet til fire personer med to mindre krebinetter til hver, men er der en i overskud, så kan den med fordel anvendes i madpakken dagen efter.
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
Ingredienser
Krebinetter
- 800 gram hakket svinekød - ca. 10% fedt
- smør - til stegning
- olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Stuvet spidskål
- 1 spidskål - snittet
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter kogevand fra spidskålen
- 2 deciliter mælk
- Lidt citronsaft
- 1 teskefuld sukker
- Lidt muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at snitte spidskålen, og kog den i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra, men gem et par deciliter til stuvningen!
- Kom et par spiseskefulde smør i en gryde, lad det smelte og pisk så et par spiseskefulde hvedemel i til en opbagning.
- Derefter piskes kogevand fra spidskålen i, inden der piskes mælk i så den rette konsistens opnås.
- Kom den dampede spidskål i og vend den forsigtigt ind i sovsen. Lad det lige varme igennem.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad sovsen koge 4-5 minutter for at fjerne smagen af mel.
- Det hakkede svinekød formes til otte lige store krebinetter, men pres ikke kødet for meget sammen. Hak krebinetterne på begge sider med en kniv.
- Krebinetterne steges i en blanding af en lidt olie og smør på en varm pande, hvor de skal have cirka 10 minutter på hver side. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Til krebinetter med stivet spidskål serveres gerne nye kartofler.
Udenfor sæson finder du de bedste kartofler du kan, og det er stadig rigtig godt.
Jytte Stormgaard
Altså krebinetter skal da paneres??
Jeg er meget glad for dine opskrifter og jeg bruger dem tit.
Dbh Jytte stormgaard
Finn
Hvis du kunne lave et sundheds barometer på dine dejlige retter hvor 1 er meget sundt og hvor 10 er meget usundt, jeg tænker på os med forhøjet kolesterol/hjertesygdom.
Lis
Jeg er fra Aarhus og der kalder man krebinetter for karbonader,men de smager jo lige godt😊
Svend Kurt Jespersen
Der findes ikke noget der heder Krebinetter, det er vidst noget Københavnsk. Karbonader er den rigtige betegnelse.
Karen Nielsen
Virkelig god og velsmagende opskrift på stuvet spidskål. Tak for super inspiration i det hele taget.
Lillian
Smager dejligt