Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Her får du min opskrift på laks med porrer, der er en særdeles populær ret i mange danske hjem.
Vi skal jo spise fisk et par gange om ugen, og det her er en lakseret, som alle kan lide. Også dem, som normalt ikke er så glade for fisk. Det er det, som jeg kalder mad i fad. Hvor hele retten tilberedes i et fad, og det gør det altså meget nemt.
Den type retter har jeg udviklet en del af - se nogle af retterne med mad i fad her. I denne omgang laks med porrer har jeg også tilsat noget spidskål og gulerødder, så der er masser af grøntsager.
Madlavningsfløde kan i øvrigt udskiftes med en almindelig fløde eller en mere mager cremefine. Og lakseretten skal bare serveres med pasta.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på laks med porrer
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Laks med porrer og spidskål
Ingredienser
- 4 laksebøffer - på 175 gram pr. stk.
- 3 porrer
- 1 lille spidskål
- 3 gulerødder
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 1 terning bouillon - evt. grøntsag
- 2 teskefulde sennep
- 1 potte persille
- 1 citron - halv
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Laksebøfferne saltes og dryppes med citronsaft. Sættes til side.
- Porrer snittes i tynde skiver og lægges i et ildfast fad eller mindre bradepande.
- Spidskål snittes groft og kommes ved.
- Gulerødder snittes i tynde stave og lægges ligeledes i fadet.
- Hæld madlavningsfløde ved, smuldr en bouillonterning i og tilsæt også sennep samt lidt hakket persille. Gem lidt persille til pynt.
- Vend det forsigtigt rundt, krydr med salt og peber og stil fadet i ovnen, hvor det skal have 10 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen, og læg laksebøfferne på. Klem også lidt citronsaft ud over laks og grøntsager, og stil fadet tilbage i ovnen, hvor det nu bages færdig i yderligere 15 minutter.
- Imens koges pasta al dente, altså så den stadig har lidt bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den skønne fiskeret med laks med porrer serveres straks.
Eventuelt sammen med et stykke godt brød til. Prøv eksempelvis mit nemme og lækre brød af nem dej. Du kan nemt søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Hvor lang tid skal laks steges i ovn?
Laksebøffer skal have cirka 15 minutter i ovnen. Derfor steges laksen kun med til sidst i opskriften.
Kan jeg bruge andet end madlavningsfløde i opskriften?
Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde eller en cremefine, hvis du vil spare mere på kalorierne.
Denne opskrift er en god opskrift på nem aftensmad på Madens Verden.
Jonna Friis Sørensen
Lækkert 😋
Lisbeth Månsson Jensen
Det er altid gode opskrifter fra madens verden
Så nu tegnet jeg ey abonnement
Peter
Jeg har lige lavet den her ret til familien.
Kæmpe succes. Super lækkert.
Den er gemt under favoritter
Mvh Peter
Tine
Hej Holger
Tak for altid super dejlige opskrifter:)
I denne opskrift må jeg lægge laksen med skind på oven på grøntsagerne?
Bedste hilsner
Tine
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Mange tak - godt at høre 🙂
Jo, sådan plejer jeg at gøre, men man kan også fjerne skindet inden. Jeg synes bare det er nemmere når laksen er tilberedt.
Alt det bedste
Holger
Carl Erik
Stor succes til vores fællesspisning til 24 spisende i bofællesskabet.stor ros til retten. Som kok kan jeg sige “tiderne passerperfekt, meget overskuelig opskrift og nemt at tilberede”. TAK
lars
1/2 glas paprika marinerede hvidløg inkl olien giver også et godt pift.
Anne
Mager fint med mornaysovs.
Anne Marie
Superlækker opskrift. Kan også fint spises uden pasta.
Peter
Dejlig nem og velsmagende ret.
Peter
Superfin lille ret. Prøv evt. at tilsætte lidt hvidvin. Eller lav den med torsk og kom noget knust sprødstegt bacon på toppen inden serveringen. Mums.
Kirsten
Kan man bruge torske stykker i stedet for laks? Og skal torsken i så fald have lige så lang tid i ovnen som laksen?
Lotte Mortensen
Total dejlig ret, og super nemt og hurtigt.
Sjovt nok er det meget ofte at jeg falder for retter fra madens verden.
Så godt som altid velsmagende afstemte retter.
Kan kun anbefales.
Holger Rørby Madsen
Hej Lotte
Aaaah men altså, tusind tak for de fine ord Lotte, dem er jeg glad for!
Alt det bedste
Holger
Carin
Når du skriver sennep er det så stærk eller sød sennep????
Holger Rørby Madsen
Hej Carin
Lige hvad du er til - selv foretrækker jeg en lidt mildere sennep. I denne ret har jeg brugt en Maille sennep med honning.
Alt det bedste
Holger
Allan Voldfrom
Hvorfor er det så svært at blive slettet fra jeres mail-liste
Holger Rørby Madsen
Hej Allan
Det er bestemt ikke svært 🙂
Men det er muligvis notifikationer du mener, som man selv slår fra eller til på sin computer.
Jeg har dog gjort det nemt: Klik på den blå klokke nede i højre hjørne - og derefter på afmeld. Så skulle den være klaret.
Håber det hjælper. Ellers må du lige sige til.
Men det har altså ikke noget med nyhedsbrevet at gøre 🙂
De bedste hilsner
Holger