Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.
Laks i karrysauce er en virkelig dejlig lakseret, der samtidig er nem og rimelig hurtig at lave.
Her bages laksestykker på en bund af forskellige grøntsager, hvor jeg anvender spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg.
Dertil kommer en lækker karrysauce, hvor den almindelige fløde sagtens kan udskiftes med madlavningsfløde eller kokosmælk.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde til laks i ovn med karry.
Opskrift på laks i karrysauce
Laks i karrysauce
Ingredienser
Grøntsager og karrysauce
- 1 lille spidskål - snittes fint
- 150 gram gulerødder - i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 4 deciliter fløde
- 3 teskefulde karry
- 2 teskefulde gurkemeje
- 2 spiseskefulde soja
Laks
- 600 gram laks
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld soja
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
- Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg og kom grøntsagerne i fadet. Af forårsløg bruges kun den hvide del, men den grønne del gemmes til pynt på din ret med laks i karrysauce.
- Fløde røres sammen med karry, gurkemeje og to spiseskefulde soja.
- Hæld karry/flødeblandingen over grøntsagerne i fadet, og vend det lidt rundt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Laksefilet skæres ud i stykker på ca. 150 gram pr. styk. Se evt. i min video med fremgangsmåde. Skær skindet fra og læg laksestykkerne over grøntsagerne i fadet. Krydr med salt og peber.
- Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder bages nu i ovnen i ca. 18 minutter. Imens koges ris som anvist på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Laks i karrysauce og grøntsager serveres straks sammen med de kogte ris.
Du kan bare stille fadet med laks og grøntsager på bordet. Det er skøn aftensmad.
Se flere lækre lakseopskrifter:
Vibeke Stegelmann
Simpelthen den bedste ret jeg har lavet i flere år!
Desuden er det en kæmpefordel, at ingredienser står ved hvert punkt i fremgangsmåden. Tak for det!
Bente Sand
Væsken klumper, hvad gør jeg?