Her får du min opskrift på torsk med kål. En super simpel og hurtig opskrift på bagt torsk med spidskål, grønkål og gulerødder i fad i ovn.
Torsk med kål er en utrolig nem opskrift på lækker fisk i fad med masser af spidskål og grønkål.
Det er en rustik opskrift, hvor du virkelig får sund mad. Vi skal jo gerne spise mere kål for blandt andet at få K-vitamin, og dem er der masser af i eks. grønkål.
Med denne opskrift her får du en sund ret til aftensmad, der som sagt er meget nem at lave. Kålen er også lidt rustik i konsistensen, men du kan også vælge at blanchere kålen først.
Her koges en gryde med vand op, og nør vandet bulderkoger, kommer du kålen i og giver den et lille minut. Tag derefter kålen op og fordel den i fadet.
Jeg synes dog den rustikke kål er god, men det er en smagssag.
Opskrift på torsk med kål
Ingredienser
- 600 gram torsk - fri for ben og skind
- 1 lille spidskål - fintsnittet
- 150 gram grønkål - fintsnittet
- 4 medium gulerødder - i tynde skiver eller små tern
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 1 teskefuld sennep
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Torskefilet deles i passende portionsstykker og saltes. Krydres også med friskkværnet peber.
- Gør spidskål, grønkål og gulerødder klar. Spidskål snittes fint og det samme med grønkålen. Gør det endnu nemmere og køb en færdigskyllet og snittet grønkål. Gulerødder vaskes og snittes i tynde skiver eller små tern.
- Fordel kål og gulerødder i bunden af en lille bradepande. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Rør madlavningsfløde sammen med sennep og hæld den over kålen. Vend det forsigtigt rundt.
- Læg torskestykkerne på kål og gulerødder, og dryp med friskpresset citronsaft. Læg evt. også skiver af citron over torsken.
- Torsk med kål stilles nu i ovnen og bages 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
Torsk med kål serveres straks - og meget gerne med et stykke groft brød til.
Det er en simpel ret, men den er både sund og meget mættende.
Se også disse opskrifter:

Hanne S.
Lækkert ...