Prøv en lækker torskepakke med asparges og nye kartofler. En sund og nem måde at tilberede torsk på, og pakkerne bages 15 minutter i ovnen. Meget nemt.
Torskepakke med asparges og nye kartofler er virkelig lækker sommermad, som selvfølgelig er allerbedst når vi både de grønne asparges og kartofler i sæson i Danmark.
Men torskepakker kan sagtens også laves på andre tider af året, og torsken kan nemt erstattes andre hvide fisk, herunder rødspætter eller pighvar.
De angivne mål i opskriften kan du justere som du synes.
Opskriften på torskepakker er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på torskepakker
Ingredienser
- 600 gram torsk filet uden skind og ben
- 600 gram kartofler gerne nye, danske kartofler
- 1 lille spidskål snittet
- 1 bundt grønne asparges i skrå skiver
- 1 potte persille finthakket
- 8 skiver smør
- salt og friskkværnet peber
- 4 ark bagepapir
Sådan gør du
- Start med at koge de nye kartofler i saltet vand. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker kartoflerne. Koges cirka 10 minutter, så kartoflerne er næsten møre.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Klargør spidskål og asparges. Spidskål snittes i strimler, mens de grønne asparges skæres i 3-4 centimeter tykke stykker på skrå. Husk at knække roden af først og kassér den.
- Skær torskefileterne ud i passende stykker.
- Bred et ark bagepapir ud, og fordel 6-7 små kartofler på det. Derefter lidt spidskål og asparges - og øverst lidt finthakket persille.
- Læg så torsk på, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Og til sidst lægger du et par skiver smør på torsken.
- Fold nu bagepapiret op over indholdet og luk pakken til. Det nemmeste er, at du folder den ene side op, derefter den modsatte - og så ruller de to ender sammen og trykker til.
- Sæt den færdige torskepakke på en bageplade, og fortsæt på samme måde med de øvrige tre.
- Torskepakkerne med asparges og kartofler bages ca. 15 minutter i ovnen.
Næringsindhold
Tips
Torskepakke med grønne asparges og nye kartofler serveres straks - eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød til.
Se også min opskrift på torsk en papillote.
Comments
No Comments