Prøv en lækker torskepakke med asparges og nye kartofler. En sund og nem måde at tilberede torsk på, og pakkerne bages 15 minutter i ovnen. Meget nemt.
Torskepakke med asparges og nye kartofler er virkelig lækker sommermad, som selvfølgelig er allerbedst når vi både de grønne asparges og kartofler i sæson i Danmark.
Men torskepakker kan sagtens også laves på andre tider af året, og torsken kan nemt erstattes andre hvide fisk, herunder rødspætter eller pighvar.
De angivne mål i opskriften kan du justere som du synes.
Opskriften på torskepakker er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på torskepakker
Torskepakke med asparges og nye kartofler på 30 min.
Ingredienser
- 600 gram torsk - filet uden skind og ben
- 600 gram kartofler - gerne nye, danske kartofler
- 1 lille spidskål - snittet
- 1 bundt grønne asparges - i skrå skiver
- 1 potte persille - finthakket
- 8 skiver smør
- salt og friskkværnet peber
- 4 ark bagepapir
Sådan gør du
- Start med at koge de nye kartofler i saltet vand. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker kartoflerne. Koges cirka 10 minutter, så kartoflerne er næsten møre.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Klargør spidskål og asparges. Spidskål snittes i strimler, mens de grønne asparges skæres i 3-4 centimeter tykke stykker på skrå. Husk at knække roden af først og kassér den.
- Skær torskefileterne ud i passende stykker.
- Bred et ark bagepapir ud, og fordel 6-7 små kartofler på det. Derefter lidt spidskål og asparges - og øverst lidt finthakket persille.
- Læg så torsk på, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Og til sidst lægger du et par skiver smør på torsken.
- Fold nu bagepapiret op over indholdet og luk pakken til. Det nemmeste er, at du folder den ene side op, derefter den modsatte - og så ruller de to ender sammen og trykker til.
- Sæt den færdige torskepakke på en bageplade, og fortsæt på samme måde med de øvrige tre.
- Torskepakkerne med asparges og kartofler bages ca. 15 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Torskepakke med grønne asparges og nye kartofler serveres straks - eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød til.
Se også min opskrift på torsk en papillote.
Del dine ideer og tanker med os andre her: