Torsk en papillote er benfri torskefilet, som pakkes ind i bagepapir sammen med blandt andet spidskål og gulerødder. En nem og sund opskrift.
Torsk en papillote lyder måske så fisefornemt, at du straks tænker, at det kan du ikke lave. Men så kan du godt tro om igen.
For faktisk er det en fantastisk nem og meget hurtig måde at tilberede torsk og grøntsager i ovnen på.
En papillote er blot en smart måde at pakke fisk og grøntsager ind på. Her kan du anvende bagepapir som i denne opskrift, men der kan også bruges sølvpapir.
Fordelen ved metoden er, at man holder både smag og fugt inde i posen. Altså en god metode til fisk på de mere travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavningen.
Opskrift på torsk en papillote
Torsk en papillote
Ingredienser
- 600 gram torskefilet - benfri
- 4 gulerødder - i strimler
- 1 stor porre - i strimler
- 1 bundt forårsløg
- ½ spidskål
- olivenolie
- timian - frisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Snit gulerødder og porre i tynde strimler, der heller ikke er for lange. Husk at grøntsagerne skal kunne tilberedes på 15 minutter i ovnen. Forårsløg snittes i tynde skiver.
- Spidskål snittes i tynde strimler fra spidsen og ind. Resten af spidskålen kan anvendes til spidskålssuppe eller spidskålssalat.
- Fordel grøntsagerne på fire stykker bagepapir (cirka 40 gange 40 centimeter). Krydr med en smule salt og peber.
- Tjek at torskefileterne er helt fri for ben, og del dem eventuelt i lidt mindre stykker.
- Læg torskestykkerne ovenpå grøntsagerne, og hæld ca. to spiseskefulde olivenolie ud på fisken i hver pakke. Krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Kom lidt frisk timian på hver torsk en papillote.
- Fold den side af bagepapiret op over fisken, og derefter den anden side op over denne. Rul derefter sammen fra de to øvrige sider og stram til, så pakken nu er helt lukket.
- Stil fiskepakkerne på en bageplade, og derefter ind i den forvarmede ovn. Her skal torsk og grøntsager nu have 15 minutter. Server nu torsk en papillote.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Torsk en papillote anrettes på hver sin tallerken. Lad alle åbne deres egen fiskepakke ved bordet.
Server gerne retten med kogte ris og et stykke manitobabrød til.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: