Dampet torsk med sauce nage en meget lækker fiskeret. Her er torsken dampet i hvidvin og serveret med jordskokker samt sauce nage.
Her kan du se hvordan du laver en lækker dampet torsk med sauce nage, der serveres med jordskokker.
En god fiskeret, som de fleste kan lide. Og som både kan serveres for gæster og til hverdag.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på dampet torsk med sauce nage
Dampet torsk med sauce nage og jordskokker
Ingredienser
- 4 stk torsk uden skind og ben
- 2 dl hvidvin
- 1 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Sauce nage
- 100 gram gulerødder i helt små tern
- 1 løg - i små tern
- 3 små tomater - skåret i tynde stave
- 2,5 dl hvidvin
- 2 spsk æbleeddike - eller hvidvinseddike
- 2 laurbærblade
- 75 gram smør i tern
- salt og friskkværnet peber
Jordskokker
- 750 gram jordskokker
- 1 dusk frisk timian
- 4 spsk citronsaft
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vi starter med jordskokkerne. Skyl dem grundigt under rindende og koldt vand, og børst eventuelle jordrester væk. Vi skræller ikke jordskokker, da der sidder mange gode vitaminer lige under skrællen.
- Skær dem i mundrette stykker (gerne i kvarte), og kom dem i et fad. Hæld lidt olie og citronsaft ud over jordskokkerne, og krydr med frisk timian, salt og friskkværnet peber. Bag jordskokkerne ved 195 grader varmluft i cirka 40 minutter.
- Så skal vi have sat gang i vores sauce nage. Kom lidt olie i en gryde, og varm det op ved middel varme. Sauter gulerodstern og løg - men det skal ikke tage farve.
- Tilsæt så hvidvin, æbleeddike, laurbærblade og friskkværnet peber, og lad det koge ind til cirka det halve. Det skal bare stå og småsimre, så vi også har tid til at lave vores dampet torsk.
- Og så er det tid til at lave dampet torsk. Det er faktisk ganske nemt, Krydr torskefileterne med salt og peber. Kog hvidvin og vand op i en gryde, hvor der er plads til alle dine stykker torsk. Om nødvendigt kan du bruge en sauterpande. Når det koger lægger du forsigtigt torskefileterne ned i, og lægger låg på.
- Damp nu fisken i fem minutter ved middel varme (cirka 5 på en skala fra 1-9). Når de fem minutter er gået tager du gryden af, og lader din dampet torsk trække i yderligere fem minutter i vandet. Ikke kortere - ikke længere!
- Så skal vi have samlet retten. Tag jordskokkerne ud af ovnen. Tag gryden med din sauce nage af blusset - det er vigtigt, at sovsen nu IKKE koger mere.
- Kom smørtern i, og pisk det igennem til saucen begynder at stivne lidt. Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt sukker. Vend så de tynde tomatstrimler i.
Få tilsendt opskriften på mail
Anretning og vinforslag
Anret med sauce nage nederst, et lækkert stykke dampet torsk oven på, og lidt ovnbagte jordskokker ved siden af. Pynt eventuelt med lidt frisk persille.
Generelt om retten med dampet torsk: Brug en ikke alt for dårlig hvidvin. En elendig hvidvin giver en elendig sauce nage og dampet torsk.
Du skal selvfølgelig ikke hælde en hvidvin til 200 kroner flasken i sovsen og til dampningen af torsken, men brug en hvidvin, som du også gider drikke et glas af mens du står og laver maden.
Torsk skal ikke dampes længere end nødvendigt. Når torsken er fast og hvid, ja så er den også klar. Den anbefalede tid her passer fint til stykker på 125-150 gram.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: