Her er min opskrift på hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk. En nem og hurtig opskrift på stænger af torsk, der paneres og steges i ovnen.
Hjemmelavede fiskepinde er en lækker måde at spise mere fisk på, og her er de tilberedt i ovnen, hvilket gør dem lidt mindre fede.
Jeg laver fiskestavene af torskefilet uden skind og ben, og her er det så blot at skære fisken ud i passende stykker.
Se også: Fiskefrikadeller - fiskehandlerens egen opskrift
Derefter paneres fiskestykkerne med hvedemel, æg og rasp, og her pisker jeg gerne lidt mayonnaise i sammen med æggene. Du kan selvfølgelig sagtens udelade mayonaissen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og her får du en skøn ret med fisk, som de fleste kan lide.
Opskrift på fiskepinde
Hjemmelavede fiskepinde lavet af torsk
Ingredienser
- 500 gram torsk - filet uden skind og ben
- 2 deciliter hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 2 æg
- 2 spiseskefulde mayonnaise
- 4 deciliter rasp
- Lidt olie - eller smør på spray
Sådan gør du
- Til de hjemmelavede fiskepinde starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft - og lægge et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær torskefileter ud i passende stænger. Tjek at torsken er helt fri for ben.
- Bland hvedemel med salt og peber i en skål, pisk æg og mayonnaise sammen i en anden, og hæld rasp i en tredje skål.
- Vend nu fiskestavene i hvedemel, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Lægges på bageplade med bagepapir.
- Sprøjt fiskepindene med lidt olie eller smør.
- Bag de hjemmelavede fiskepinde i ovnen i ca. 15 minutter, så de er sprøde, gyldne og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De hjemmelavede fiskepinde serveres straks.
Tilbehør kan være alt fra en god salat til hjemmelavede pommes frites, kogte kartofler, ærter og meget andet godt.
Annette Søgaard Ulderup
Hej alle hos Madens Verden ! Det undrer mig at jeg ikke kan printe en opskrift mere..
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Er du logget ind? For så bør du sagtens kunne lave et lækkert print af opskrifterne 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
De er lækre, både til børn og barnlige sjæle.