Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Hvem elsker ikke en sprød og lun fiskefilet, der lige er kommet af panden?
Jeg gør i hvert fald, og de stegte fiskefileter er altid et hit på frokostbordet, julefrokosten og hvor vi ellers nyder dem.
Det er heldigvis nemt både at panere og stege en fiskefilet, og her kan du se hvordan du gør.
Tip til panering af fiskefilet: Skal du panere/stege mange fiskefileter, kan du komme lidt vand eller mælk i æggemassen, så du sparer lidt på æggene.
Og et tip mere: Vil du undgå at dine stegte fiskefileter bliver kolde inden du er færdig med alle, kan du sætte dem i ovnen ved laveste varme.
Så forbliver de lune uden at blive tørre.
Opskriften er beregnet pr. person, hvor hver kan få to fiskefileter. Men du ganger jo bare op til den mængde, som du skal bruge.
Du behøver heller ikke måle hvedemel eller rasp af, bare hæld en passende mængde i dybe tallerkner.
Se i øvrigt også Madens Verdens store smagstest af fiskefileter.
Opskrift på fiskefilet
Ingredienser
- 4 fiskefileter helst rødspættefileter
- hvedemel
- 2 æg piskes sammen
- rasp
- salt og friskkværnet peber
- smør og lidt olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at tørre dine fiskefileter af med et stykke køkkenrulle, og vend dem så i mel. Dermed sikrer du en tør fiskefilet til stegningen, og den bliver mere sprød.
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne i ægget.
- Kom rasp i en anden tallerken, og vend rødspættefileten i raspen - sørg for den er helt dækket, og kom gerne lidt rasp hen over fisken. Lad den tørre 5-10 minutter.
- Varm lidt smør og olie på en pande, lad det bruse af.
- Steg fiskefileterne ca. 2 minutter på hver side ved medium varme, men vend den kun én gang, så du ikke ødelægger den lækre panering på din rødspættefilet.
- Og steg heller ikke en fiskefilet for længe, for så bliver den kedelig og tør. Krydres med salt og friskkværnet peber, og anrettes med citronbåd.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Nystegt fiskefilet serveres med citron og remoulade.
Friturestegte fiskefileter
Dette var metoden til pandestegte fiskefileter, men du kan selvfølgelig også stege dem i olie.
Her varmes fritureolie op i en dyb pande eller en gryde, og når olien er tilpas varm, sænkes fiskefileterne forsigtigt ned i olien.
Sørg at hver fiskefilet ikke rører andre, og steg ikke for mange ad gangen.
Når fiskefileterne begynder at blive gyldne, tages de op og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Krydres med salt og peber.
Kunne være rart at vede hvornår, og hvor man tilsetter salt og peber 😇
Jeg kommer dem i vand med salt inden stegning i ca. et kvarter. Peber kan du komme i raps blandingen eller drysse hver panerede filet med. Først på den side du lægger nederst på panden og bagefter på siden der ligger opad.
En god måde, at lave det på.Men jeg syntes også du skulle fortælle om Panko rasp, da det bliver utroligt sprødt ved brug af den slags. Det er der ikke mange der kender.