Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Fisk i fad med porrer og gulerødder er nem aftensmad, hvor du laver retten i ovnen.
I denne opskrift har jeg anvendt brosme, som jeg synes er en fremragende spisefisk. Men du kan sagtens istedet bruge torsk eller kuller. Eller for den sags skyld rødspættefileter, der rulles sammen.
Stegetiden i ovnen er den samme.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på fisk i fad
Ingredienser
- 600 gram brosme torsk eller kuller er også godt
- 3 store porrer
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 deciliter hvidvin
- 2,5 deciliter fløde
- 3 teskefulde sennep
- 1 teskefuld timian
- salt og friskkværnet peber
Kartofler med persille
- 600 gram kartofler små/nye
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner. Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
- Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk. Skår i skiver på skrå. Gulerødder skæres i tynde stænger.
- Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grøntsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.
- Hæl hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian. Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.
- Kog også små eller nye kartofler i letsaltet vand, hæld vandet fra og vend med masser af friskhakket persille.
- Server fisk i fad med tilbehør og lækre persillekartofler. Resten af den gode hvidvin nydes til.
Næringsindhold
Vinforslag
Se også mine fiskeopskrifter på:
Wivi Larsen
Smager godt. Jeg brugte fisken Lange. Jeg syntes sovsen manglede lidt smag så jeg opløste 1/2 grøntsagsbouillon terning i inden jeg hældte det i fadet og det kan anbefales.
Kirsten
Vores fisk havde brug for lidt længere tid end de 20 minutter, nok fordi varmekapaciteten på sådan en stor bunke grøntsager, hvidvin og fløde er ret høj...Det var i hvert fald ikke helt færdigt efter de 20 minutter.