Her er min opskrift på lyssej i fad med spidskål, gulerødder og spinat. En sund og velsmagende fiskeret til hele familien. Nem at lave.
Lyssej i fad er lækker aftensmad, der tilberedes på en bund af spidskål, gulerødder og spinat.
Du skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser til denne skønne fiskeret, og den er også nem at gå til. Se eventuelt fremgangsmåde i min video.
Har du ikke lyssej, kan du sagtens i stedet anvende torsk, kuller, kulmule eller en anden hvid spisefisk. Husk, at fisken skal være uden skind og ben.
Mængden af grøntsager kan du variere som du synes, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på lyssej i fad
Lyssej i fad
Ingredienser
- olivenolie - til stegjing
- 2 fed hvidløg - snittes fint
- 200 gram spinat - frisk og skyllet
- 0,5 spidskål - snittet
- 4 mellemstore gulerødder - snittet i tynde stave
- 1,5 deciliter bouillon - gerne grøntsag
- 1,5 deciliter fløde
- 600 gram lyssej - uden skind og ben
- 1 citron - citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- En pande varmes op ved middel varme, og olie samt snittet hvidløg tilsættes,. Lad det sautere et halvt minut, men uden at hvidløg tager farve.
- Tilsæt frisk spinat, og lad spinaten falde sammen. Kom evt. en smule vand ved.
- I et ovnfast fad kommes en halv spidskål, der er snittet fint og fire mellemstore gulerødder, der er skåret i tynde stave. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Fordel derefter spinat og hvidløg over spidskål og gulerødder. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde ved.
- Giv fadet ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Tag fadet ud og læg stykker af skind- og benfri lyssej ovenpå grøntsagerne. Lyssej kan erstattes med eks. torsk, kulmule eller kuller.
- Dryp saften af en halv citron over, og krydr fisken med salt og peber.
- Kom din lyssej i fad tilbage i ovnen, og steg den færdig i yderligere ca. 12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Lyssej i fad serveres straks, og gerne sammen med pasta. Ris kan også anvendes.
Se flere lækre opskrifter med fisk:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Helle
Hvornår skal boullion og fløde på?
X
Det vil jeg også gerne vide
Holger Rørby Madsen
Hejsa - så er den opdateret 🙂
BH Holger
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Undskyld, det var smuttet. Jeg har nu opdateret opskriften og det tilsættes i punkt 4. Du kan også se fremgangsmåden i min video.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger