Her får du min opskrift på torsk i fad med pasta. Det er en nem og hurtig fiskeret, som samtidig er børnevenlig. God til dem, der ikke er så vilde med fisk.
Torsk i fad er en virkelig dejlig aftensmad, som ikke tager ret lang tid at lave. Faktisk kan du sagtens lave fiskeretten på under en halv time fra start til slut.
Den skønne torskeret serveres med pasta, og her kan du med fordel bruge fuldkornspasta, der trods alt er mere mættende og sundere end den almindelige pasta.
Selve torsken laves med ren torskefilet uden skind. Få fiskehandleren til at lave fire stykker, der hver vejer ca. 150 gram, da det plejer at passe fint pr. person.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til torsk i fad
Ca. 600 gram torskefilet uden skind og ben
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
300 gram små tomater
1 teske sennep
1 deciliter vand
2,5 deciliter madlavningsfløde
1 bouillonterning
1 økologisk citron
Frisk basilikum
Persille
Salt og friskkværnet peber
500 gram pasta (gerne fuldkornspasta
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg de fire torskefileter i fadet. Krydr fisken med salt og peber.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, mens de små tomater halveres.
- Sautér løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande, men de må ikke tage farve.
- Kom så tomaterne ved, og steg videre 2-3 minutter, så tomaterne falder en smule sammen.
- Tilsæt sennep, vand, madlavningsfløde og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon), og lad det lige koge op. Rør rundt undervejs. Smag til med salt og peber.
- Hak lidt frisk basilikum og persille, og vend det hurtigt sovsen, inden det hele hældes ud over torskefilerne i fadet.
- Stil din torsk i fad i ovnen, og her skal det nu have ca. 15 minutter.
- Imens koges pasta som anvist på pakken.
Torsk i fad med pasta serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hvidløgsflute og en grøn salat.
Se også mine opskrifter på:
Hjemmelavede torskenuggets til børn
Rødspættefileter med kartofler og persillesovs
Læs mere om børn og fisk her: