• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Smørrebrød med fiskefilet

Smørrebrød med fiskefilet

billederesultat for smørrebrød med fiskefilet
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 3. april 2021

Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.

Smørrebrød med fiskefilet. Så bliver det næsten ikke bedre, og det vel nok det mest populære stykke smørrebrød.

Jeg har i hvert fald mange gange siddet i selskaber, hvor der er kommet fade med smørrebrød på bordet, og set hvordan netop stykkerne med fiskefilet er røget først.

Ja, jeg har endda ofte været nervøs for om fadet nåede om til mig, inden alle smørrebrødsstykkerne med fiskefilet var væk.

De pyntede stykker med fisk, remoulade og rejer er noget af det mest danske mad, og det er stadig populært den dag i dag.

Uanset om det så er til en almindelig frokost, festlige lejligheder eller et mere mættende måltid. Og her er opskriften - med eller uden rejer.

Se også disse opskrifter:

  • Dyrlægens natmad
  • Smørrebrød med flæskesteg
  • Smørrebrød med æg og rejer

Opskrift på smørrebrød med fiskefilet

billederesultat for smørrebrød med fiskefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Smørrebrød med fiskefilet

4.82 fra 11 stemmer
Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Kalorier: 246
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Smørstegt fiskefilet
  • 6 rødspættefileter - gode og flotte
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp - evt. pankorasp
  • smør - til stegning af fiskefileter
  • salt og friskkværnet peber
Smørrebrød og pynt
  • 6 skiver rugbrød
  • 1 romainesalat
  • remoulade - evt. en hjemmelavet remoulade
  • 1 agurk
  • 2 citron - økologiske
  • 1 håndfuld kørvel

Fremgangsmåde
 

  1. Det vigtigste ved smørrebrød med fiskefilet er naturligvis, at man får lavet den perfekte fiskefilet. Og det gør du med denne metode, hvor du starter med at komme hvedemel i en dyb tallerken, dernæst piskes to æg sammen i en anden tallerken, mens der kommes rasp i den tredje.
  2. Hver fiskefilet får nu turen gennem henholdsvis mel, æg og rasp, og så rødspætterne paneret. Lægges til side og trækker 5-10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
  3. Varm en pande op ved en god varme, ca. 7 på en skala fra 1-9. Kom en god mængde smør på panden og lad det bruse af. Husk altid, at en fiskefilet steges i rigeligt smør - her må du ikke spare.
  4. Fiskefileterne steges nu ca. 2 minutter på hver side, så de bliver gyldne, sprøde og lækre. Steges ad flere omgange, og det er muligt du skal tilføje mere smør.
  5. Læg de færdigstege fiskefileter til side på køkkenrulle - eller læg dem direkte på dit smørrebrød. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Skiver af rugbrød får lidt smør, hvorefter der lægges 1-2 salatblade på hvert stykke brød. Du kan også bruge krølsalat eller lignende salater.
  7. Derpå lægges en smørstegt rødspætte, så en god klat remoulade. Skær skiver af citronen, og lav en snit ind til midten på hver citronskive, hvorefter skiven kan drejes. Lægges på fisken.
  8. Pynt også med et par skiver agurk og frisk kørvel eller dild. Jeg foretrækker kørvel, men det er jo en smagssag hvordan man ønsker sit smørrebrød med fiskefilet.

Næringsindhold

Kalorier: 246kcalKulhydrater: 27gProtein: 21gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 120mgNatrium: 748mgKalium: 468mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 271IUVitamin C: 22mgCalcium: 88mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Smørrebrød med fiskefilet synes jeg skal serveres med det samme, men du kan også stille det på køl indtil servering.

Hvor meget man skal beregne pr. person afhænger naturligvis af, hvilken sammenhæng smørrebrødet indgår i - og hvad der ellers er på bordet.

Men hvert stykke smørrebrød med rødspætte mætter godt. Så meget kan jeg sige.

I forhold til paneringen, så kan du også nøjes med blot at vende fiskefileterne i rugmel - det smager også godt.

Smørrebrød med fiskefilet og rejer

Personligt foretrækker jeg smørrebrød med rødspættefilet uden rejer, men du kan naturligvis sagtens toppe smørrebrød og fisk med rejer også.

Her kommes en passende mængde friske rejer på fisken, og så kan du såmænd også toppe det med lidt kaviar eller rogn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required