• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød

Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød

dyrlægens natmad smørrebrød
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. april 2024 - Udgivet: 18. februar 2021

Her er den bedste opskrift på dyrlægens natmad. Det er et klassisk og populært stykke smørrebrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.

Dyrlægens natmad er et af de mest kendte stykker smørrebrød, og det er faktisk opkaldt efter en dyrlæge. Der tilmed spiste det som natmad.

Dyrlægen hed Sigurd Keilgaard, og han kom meget ofte i Oskar Davidsens berømte smørrebrødsrestaurant i København. Her indtog dyrlægen ofte dette stykkebrød, der blev opkaldt efter ham. Altså med rugbrød, leverpostej og saltkød.

Dengang var dyrlægens natmad dog uden løg, men ellers er det samme stykke smørrebrød den dag i dag.

Der findes i øvrigt også en variant med spegepølse i stedet for saltkød, og den kaldes så for dyrlægens morgenmad.

Opskriften her er beregnet til fire personer med et stykke smørrebrød til hver.

Se også disse opskrifter på smørrebrød:

  • Smørrebrød med fiskefilet
  • Smørrebrød med flæskesteg
  • Smørrebrød med æg og rejer

Opskrift på dyrlægens natmad

dyrlægens natmad smørrebrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dyrlægens natmad - opskrift på smørrebrød med saltkød

4.88 fra 8 stemmer
Her er den bedste opskrift på dyrlægens natmad. Det er et klassisk og populært stykke smørrebrød med leverpostej, saltkød, sky og løgringe.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Kalorier: 319
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 skiver rugbrød
  • leverpostej
  • 8 skiver saltkød
  • sky - en god kraftsky
  • 1 rødløg - i tynde skiver
  • Lidt timian - eller karse

Fremgangsmåde
 

  1. Find fire gode stykker rugbrød frem - det skal være hele stykker. Brug gerne et godt fuldkorns rugbrød. Evt. et hjemmebagt rugbrød.
  2. Smør et lag leverpostej på brødet. Du kan også starte med et lag smør, men jeg synes faktisk smørret er unødvendigt, da leverpostej i forvejen er rigelig fed.
  3. Derpå anrettes smukt et par skiver saltkød på hver. Se evt. på fotoet hvordan et stykke dyrlæges natmad skal se ud.
  4. Øverst pyntes med sky og løgringe. Samt lidt frisk timian eller karse. Jeg synes timian klæder dette klassiske stykke smørrebrød helt perfekt.

Næringsindhold

Kalorier: 319kcalKulhydrater: 18gProtein: 26gFedt: 16gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 70mgNatrium: 1613mgKalium: 254mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 3IUVitamin C: 2mgCalcium: 34mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Dyrlægens natmad serveres som den er, men et godt glas øs passer altså perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas

    oktober 02, 2024 at 4:18 pm

    Som jeg lærte af min mormor må rugbrødet ikke kunne ses når der er tale om smørrebrød ellers er det en gemen håndmad ! Så her er tale om en håndmad.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

billede med karrykødsovs
Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede til sommersalat med spidskål og ribs
Sommersalat med spidskål, ribs, ærteskud og edamame→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde - nem og klassisk gryderet→ Se opskriften
billede til små tærter med æg og skinke
Små tærter→ Se opskriften
billederesultat for kylling med pesto og pasta
Kylling med pesto og frisk pasta - nemt og hurtigt→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required