Hvordan laver man et godt stykke smørrebrød uden bøvl? Få de bedste opskrifter på smørrebrød med bla. fiskefilet, roastbeef og meget mere.
Hvem elsker ikke et godt stykke højtbelagt smørrebrød, men hvad er det egentlig for noget?
Her kan du blive lidt klogere på smørrebrødet - og samtidig få de bedste opskrifter på det.
Fakta om smørrebrød
Betegnelsen dækker blot over, at vi har med brød og smør at gøre. Det er egentlig ganske simpelt.
Det er altså skiver af brød, der smøres med smør - og derefter toppes med pålæg, hvor man blandt andet kan anvende fiskefilet, leverpostej, rullepølse, flæskesteg og meget andet.
Faktisk er smørrebrød en dansk opfindelse, som kom til verden i slutningen af 1800-tallet. Her satte det danske køkken en ny standard omkring brød med pålæg, og det danske smørrebrød blev pludselig populært i mange andre lande. Det kan vi godt være lidt stolte af.
Det gode ved et stykke smørrebrød er også, at man kan anvende til forskellige måltider. Afhængig af hvor sulten man nu er.
Men smørrebrødet bruges både til frokost, aftensmad og sågar også som natmad.
Her får du de mest populære opskrifter på lækkert smørrebrød, som du sagtens kan lave sig selv.
Med fiskefilet
Den måske mest populære er med fiskefilet. Det er i hvert fald oftest de stykker smørrebrød, der bliver revet væk.
Med flæskesteg
Smørrebrød med flæskesteg kan laves på flere måder, men her er min variant med syltet æble. Den bliver du vild med.
Med rullepølse
En anden klassiker er det med rullepølse og sky - og den får du opskriften på her:
Med laks og rejer
Laks og rejer har også altid været et hit på fade med højt belagt smørrebrød. Og det forstår man godt.
Med roastbeef
Så er der brød med salat og roastbeef, der selvfølgelig får selskab af remoulade og ristede løg.
Med laks og avocado
Smørrebrød med laks og avocado hører til i den lidt mere sund afdeling, og smager bestemt også godt.
Med spegepølse
Var det ikke noget med det højtbelagte brød med spegepølse? Så får du opskriften her.
Dyrlægens natmad
Dyrlægens natmad er en af de velkendte stykker dansk smørrebrød, der laves med leverpostej og saltkød.
Vegetar smørrebrød
Måske er du til et stykke brød uden kød, og så er dette lige stykke vegetarsmørrebrød lige sagen. Med kål og æbler.
Comments
No Comments