Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Smørrebrød med æg og rejer er noget af det mest klassiske og populære smørrebrød i det danske køkken.
Og hvem elsker ikke sådan en lækker rejemad, der laves med kogt æg i skiver og pyntet med karse.
Opskriften her giver fire stykker smørrebrød, og du kan jo selv bestemme hvor mange rejer der skal på. Men spar ikke på dem.
For rejerne er naturligvis det, der virkelig får dette populære stykke smørrebrød til at synge.
Opskrift på smørrebrød med æg og rejer
Smørrebrød med æg og rejer
Ingredienser
- 4 æg - æggene koges hårdkogte og skæres i skiver
- 150 gram rejer
- 4 skiver rugbrød
- 1 romainesalat
- mayonnaise - gerne en hjemmelavet mayo
- 2 små tomater - deles i kvarte
- 1 bakke karse
- 1 citron - lidt citronsaft
Sådan gør du
- Æg koges hårdkogte - se evt. i linket hvordan du gør det. Pilles og køles af. Del derefter æggene i skiver - gerne med en æggedeler.
- Hæld vandet fra rejerne og dryp dem godt af. Så får du det bedste stykke smørrebrød med æg og rejer.
- Rugbrød smøres med lidt smør - kan undlades hvis du ønsker at spare på kalorierne.
- Læg et salatblad på hvert stykke rugbrød, og derefter skiver af æg. Kom også en stribe mayonnaise på.
- Top derefter med masser af rejer, og pynt med et par stykker tomat i kvarte og karse.
- Slut af med at presse lidt citronsaft over, og så er dit smørrebrød med æg og rejer klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Smørrebrød med æg og rejer serveres straks, men kan også laves god tid i forvejen og opbevares på køl.
Mængde af de forskellige ingredienser kan tilpasses som man ønsker sin ægge- og rejemad.
Se også disse stykker smørrebrød:
Smørrebrød med fiskefilet (smørstegt rødspætte)
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: