Her får du en lækker opskrift på smørrebrød med flæskesteg. Det er mør steg med svær på et stykke rugbrød, der toppes med lynsyltet æble.
Smørrebrød med flæskesteg er virkelig en himmelsk mundfuld, og så er det rimelig nemt at lave.
Den møre flæskesteg passer jo sig selv i ovnen, og den toppes på rugbrødet med de lynsyltede æbler og appelsin. Det giver et lækkert modspil til stegen.
Du kan i øvrigt sagtens servere smørrebrød med flæskesteg som et hovedmåltid til en nem aftensmad, hvor jeg så vil anbefale to stykker til hver person. Så bliver man mæt.
Her i opskriften har jeg beregnet et stykke smørrebrød til hver person, men du ganger jo bare op hvis du skal bruge flere stykker.
Opskrift på smørrebrød med flæskesteg
Smørrebrød med flæskesteg og lynsyltet æble
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Du starter med at lave flæskesteg. Se evt. min opskrift på flæskesteg i ovn her. Ellers er det blot at salte sværene grundigt med salt mellem alle svær, hvorefter flæskestegen steges 1 time og 15 minutter ved 225 grader varmluft - eller indtil kernetemperaturen når 65 grader. Giv evt. stegen nogle minutter under grillen til sidst.
- Lad flæskestegen hvile i mindst 15 minutter.
- Imens laver du lynsyltet æble og appelsin til dit smørrebrød med flæskesteg.
- Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblestykker snittes i meget små tern. Appelsinen deles ligeledes i små tern. Kommes i en lille skål, og vendes med eddike og fintsnittet timian. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Skær fire gode og tykke skiver steg, som placeres på hvert sit stykke rugbrød (kom smør på - eller lad være). Tag sværen af, og afpuds evt. fedtet fra sværen.
- Top hvert stykke smørrebrød med flæskesteg med lynsyltet æble og appelsin, hvorefter flæskesværen lægges øverst. Pynt også med lidt frisk timian.
Tips
Smørrebrød med flæskesteg serveres straks - og et koldt glas øl passer perfekt til.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her