Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.
Leverpostej er en af de mest populære slags pålæg i Danmark, og her kan du se hvordan du nemt laver den selv.
Lever og spæk køres igennem en kødhakker sammen med løg, men du kan også bede din slagter om at hakke svinelever og spæk, hvorefter du derhjemme blot blander det med finthakket løg. Meget nemt.
Dele af bouillonen kan erstattes med mælk eller fløde, og der kan også tilsættes bacon til den klassiske baconpostej.
Gør i øvrigt leverpostejen endnu mere festlig ved at lægge en skive bacon ovenpå leverpostejen inden den bages i ovnen.
Du behøver ikke bage alle leverpostejerne med det samme. Fordel farsen i formene, og frys dem ned. Derefter er det blot at bage dem når du får lyst til en lun leverpostej.
Ingredienser til leverpostej
500 gram svinelever
400 gram spæk
1 stort løg
100 gram hvedemel
1 lille teske allehånde
1 teske stødt sort peber
20 gram salt
Ca. 4 deciliter bouillon
Fremgangsmåde
- Svinelever, spæk og løg køres gennem kødhakker.
- Farsen til din leverpostej røres nu sammen med hvedemel, allehånde, peber og salt.
- Rør derefter gradvist bouillon i leverpostejfarsen, og farsen skal altså være rimelig tynd i konsistensen. Men det plejer at passe med omkring fire deciliter bouillon, måske en smule mere.
- Fordel farsen i små leverpostejsforme.
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Stil formene med leverpostej i vandbad. Det vil sige et stort fad med høj kant, hvor vandet går cirka tre centimeter op langs kanten på formene.
- Bag leverpostejerne i cirka 50 minutter eller indtil kernetemperaturen er på 95 grader. Bagetiden afhænger af hvor store postejerne er og hvor meget din ovn varmer. Men når skorpen er godt mørkebrun kan du regne med at leverpostejen er færdigbagt.
Den færdigbagte leverpostej serveres med sprøde stykker og bacon stegte champignon.
Se også mine opskrifter på: