Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.
Syltede rødbeder er altid rart at have stående på glas, og rødbederne er jo uundværlige på en god leverpostejmad.
Eller til den dejlige biksemad eller skipperlabskovs. Og mange andre retter, så det er bare med at komme i gang.
Heldigvis er det ret nemt at sylte rødbederne selv, og intet slår de hjemmelavede rødbeder.
Et godt tip: Stil glassene til rødbederne ind i ovnen i ved 100 grader i 5-10 minutter inden du hælder lagen i dem. Så undgår du at glassene sprænger på grund af den varme væske.
Og et tip mere: Hvis du mangler lage til at fylde glassene helt op, kan du blot tilføje mere kogende vand.
Og så er det også en god idé at komme nogle skiver peberrod i rødbederne, men de kan dog også udelades.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på syltede rødbeder
Syltede rødbeder
Ingredienser
- 1 kilo rødbeder
- 7 deciliter eddike
- 300 gram sukker
- 2 teskefulde salt
- 1 spiseskefuld gule sennepsfrø
- 1 kvist timian
- Lidt peberrod
- 1,5 teskefuld Atamon
Sådan gør du
- Skær toppen af rødbederne, men lad lige et par centimeter sidde tilbage. Så er rødbederne nemmere at klargøre efter kogning.
- Læg dem i en gryde med vand (vandet skal dække rødbederne) og salt og kog dem møre. Det tager 35-45 minutter, alt afhængig af størrelsen. Men kogetiden plejer at passe på mellemstore rødbeder.
- Hæld vandet fra og fyld op med koldt vand. Skrub skindet af rødbederne, og skær dem i skiver. Læg dem i skoldede glas.
- Eddike og sukker koges op sammen med sennepsfrø og timian. Tag gryden af kogepladen og rør Atamon i.
- Hæld lagen over rødbederne i glasset, og læg nogle skiver peberrod øverst.
- Lågene til sylteglassene skoldes ligeledes og skrues straks på.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De syltede rødbeder kan sagtens holde sig i seks måneder, men du har sikkert spist dem før det tidspunkt.
Alis Engberg Sørensen
Hej
Kan man bruge lagen igen og igen?
Altså fylde op med nye kogte rødbeder i glasset. Skal lagen så koges igen el bare kold?
Mvh
Simone
Hvilken eddike bruger du ? Æblecidereddike, alm brun eller hvid eddike ?😁
Holger Rørby Madsen
Hej Simone
Du kan sagtens bare bruge en alm. lagereddike - men æblecidereddike er også fin 🙂
Alt det bedste
Holger
thomas
peberodrod skal der i ja.. så kan du droppe atamonen ..og giver den rigtige mormor smag