Her er den bedste opskrift på hasselback rødbeder, hvor rødbeder snittes i skiver og bages i ovnen med olie og timian. Opskrift med billeder.
Hasselback rødbeder er fremragende tilbehør til rigtig mange retter med, og samtidig er rødbederne bøde flotte og meget sunde.
Rødbederne snittes i tynde skiver som du kender det med hasselback kartofler, og derefter steges de ovnen indtil de er møre og lækre.
Mængden af rødbeder afhænger selvfølgelig af hvor store og lange rødbederne er, men beregn cirka to stykker rødbeder pr. person.
De ovnbagte rødbeder kan erstatte kartofler som tilbehør.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på hasselback rødbeder
Hasselback rødbeder - nem opskrift med billeder
Ingredienser
- 3 rødbeder - aflange
- olivenolie
- flagesalt
- timian
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Rødbederne vaskes grundigt. Det er vigtigt at få al jord vasket af, også selvom producenterne ofte har vasket rødbederne godt. Du behøver ikke skrælle rødbederne, da der er masser af vitaminer og mineraler i og lige under skrællen.
- Del rødbederne i mindre stykker, som du kan se på billedet.
- Stil et stykke rødbede på højkant mellem to grydeskeer af træ eller et par skærebrætter. Skær nu rødbeden i tynde skiver med en skarp kniv, og grydeskeerne sørger for, at du ikke kommer til at skære helt igennem.
- Stil rødbedestykkerne på bagepapir i et ildfast fad eller en bageplade.
- Dryp dine hasselback rødbeder med olivenolie, og krydr dem med flagesalt og fordel frisk timian over dem.
- Bag rødbederne i ovnen i cirka en time og 30 minutter. Mærk i dem med en kødnål at de helt møre inden du tager dem ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte hasselback rødbeder serveres straks.
Rødbederne er gode som tilbehør - evt. som erstatning for kartofler.
Se også mine rødbedeopskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: