Her er den bedste opskrift på hasselback rødbeder, hvor rødbeder snittes i skiver og bages i ovnen med olie og timian. Opskrift med billeder.
Hasselback rødbeder er fremragende tilbehør til rigtig mange retter med, og samtidig er rødbederne bøde flotte og meget sunde.
Rødbederne snittes i tynde skiver som du kender det med hasselback kartofler, og derefter steges de ovnen indtil de er møre og lækre.
Mængden af rødbeder afhænger selvfølgelig af hvor store og lange rødbederne er, men beregn cirka to stykker rødbeder pr. person.
De ovnbagte rødbeder kan erstatte kartofler som tilbehør.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til hasselback rødbeder
3 aflange rødbeder
Olivenolie
Flagesalt
Timian
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Rødbederne vaskes grundigt. Det er vigtigt at få al jord vasket af, også selvom producenterne ofte har vasket rødbederne godt. Du behøver ikke skrælle rødbederne, da der er masser af vitaminer og mineraler i og lige under skrællen.
- Del rødbederne i mindre stykker, som du kan se på billederne længere nede.
- Stil et stykke rødbede på højkant mellem to grydeskeer af træ eller et par skærebrætter. Skær nu rødbeden i tynde skiver med en skarp kniv, og grydeskeerne sørger for, at du ikke kommer til at skære helt igennem.
- Stil rødbedestykkerne på bagepapir i et ildfast fad eller en bageplade.
- Dryp dine hasselback rødbeder med olivenolie, og krydr dem med flagesalt og fordel frisk timian over dem.
- Bag rødbederne i ovnen i cirka en time og 30 minutter. Mærk i dem med en kødnål at de helt møre inden du tager dem ud af ovnen.
Opskrift på hasselback rødbeder i billeder
Se også mine opskrifter på:
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.