Her er den bedste opskrift på bagte rødbeder i ovn. Rødbederne tilberedes med smør og balsamico, og vendes med frisk timian.
Her er mit bud på bagte rødbeder i ovn, hvor de lækre rodfrugter får den helt rigtige smag. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget gerne tildele den din vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine tips til bagning af rødbeder i kommentarfeltet. På forhånd tak og rigtig god fornøjelse.
Bagte rødbeder er sundt og lækkert tilbehør, og de er nemme at lave.
Vær dog lige opmærksom på, at rødbeder farver en del på både hænder, skærebræt og andre omgivelser, så vær forsigtig.
Du kan med fordel tage en frysepose på hånden og ligge en på skærebrættet - det tager i hvert fald det værste af det.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på bagte rødbeder
Ingredienser
- 400 gram rødbeder
- 25 gram smør
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 teskefulde rørsukker
- salt og friskkværnet peber
- timian gerne frisk
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Husk, at rødbeder farver en del, så vær forsigtig med tøj og andet.
- Smelt smørret på en meget varm pande, og svits hurtigt rødbederne.
- Kom så balsamico ved, og skru lidt ned for varmen. Lad det creme lidt ind i 4-5 minutter.
- Giv også rødbederne lidt salt og friskkværnet peber - og en teskefuld rørsukker.
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og hæld rødbederne bed i fadet.
- Bag nu rødbederne i cirka 30 minutter ved 190 grader varmluft.
- Stik i rødbederne for at mærke om de møre. det gør i øvrigt ikke noget, at de har en smule bid. De er faktisk bedst, hvis ikke du steger dem helt møre.
- Tag fadet ud af ovnen, og vend en lille håndfuld frisk timian i rødbederne. Dryp dem eventuelt også med lidt olivenolie.
Næringsindhold
Tips
Server de ovnbagte rødbeder til en god okseculotte eller en cuvettesteg.
Se også mine opskrifter på: