En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.
Rødbedechips er super nemme at lave selv, og så smager de fantastisk godt. Samtidig er rødbeden jo sund at spise.
Jeg plejer at bruge 2-3 små rødbeder til en plade, men du kan sagtens også anvende større rødbeder, og dermed lave større chips.
Bagetiden er den samme, men husk at skære rødbedeskiverne meget tynde, da de ellers er sværere at bage helt sprøde.
Og ikke to ovne varmer ens, derfor er bagetiden vejledende. Kig til dem efter 20 minutter, og følg dem derefter indtil de er sprøde. De må ikke blive for mørke.
Opskriften giver en bageplade med chips af rødbede.
Opskrift på rødbedechips
Rødbedechips
Ingredienser
- 2-3 små rødbeder
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 spiseskefuld honning
- 1 teskefuld balsamico - eller eddike
- 1 teskefuld timian - tørret
- flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den når at blive gennemvarm.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skræl rødbederne og skær dem derefter i tynde skiver til rødbedechips. Du kan med fordel anvende et mandolinjern. Vær OBS på, at rødbederne jo farver meget, så pas på du ikke får rødbedefarve et sted du ikke ønsker!
- Kom rødbedeskiverne i en skål.
- Tilsæt olivenolie, honning, balsamico (eller en eddike), timian og flagesalt eller groft salt.
- Vend det hele godt rundt, så smagsstofferne fordeles.
- Læg rødbedeskiverne på bagepladen. Har du mere end til en bageplade, fordeles resten selvfølgelig bare på en anden bageplade. Og da du anvender varmluft, kan du godt lave to plader rødbedechips ad gangen.
- Stil pladen med rødbedeskiverne ind i ovnen, og nu skal de have cirka 25 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke. Og du kan med fordel vende skiverne ca. halvvejs.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte og sprøde rødbedeskiver kan serveres straks.
Du kan evt. drysse dem med lidt ekstra flagesalt.
Se også mine opskrifter på:
Flemming Deichmann
kan de holde sprøde til dagen efter
Tk
Bliver de for slattene til at spise dem dagen efter ?:)