• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Rødbedechips

Rødbedechips

5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. februar 2022 - Udgivet: 2. februar 2022

En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.

Rødbedechips er super nemme at lave selv, og så smager de fantastisk godt. Samtidig er rødbeden jo sund at spise.

Jeg plejer at bruge 2-3 små rødbeder til en plade, men du kan sagtens også anvende større rødbeder, og dermed lave større chips.

Bagetiden er den samme, men husk at skære rødbedeskiverne meget tynde, da de ellers er sværere at bage helt sprøde.

Og ikke to ovne varmer ens, derfor er bagetiden vejledende. Kig til dem efter 20 minutter, og følg dem derefter indtil de er sprøde. De må ikke blive for mørke.

Opskriften giver en bageplade med chips af rødbede.

Opskrift på rødbedechips

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødbedechips

5 fra 5 stemmer
En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Kalorier: 80
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2-3 små rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk balsamico - eller eddike
  • 1 tsk timian - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den når at blive gennemvarm.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Skræl rødbederne og skær dem derefter i tynde skiver til rødbedechips. Du kan med fordel anvende et mandolinjern. Vær OBS på, at rødbederne jo farver meget, så pas på du ikke får rødbedefarve et sted du ikke ønsker!
  4. Kom rødbedeskiverne i en skål.
  5. Tilsæt olivenolie, honning, balsamico (eller en eddike), timian og flagesalt eller groft salt.
  6. Vend det hele godt rundt, så smagsstofferne fordeles.
  7. Læg rødbedeskiverne på bagepladen. Har du mere end til en bageplade, fordeles resten selvfølgelig bare på en anden bageplade. Og da du anvender varmluft, kan du godt lave to plader rødbedechips ad gangen.
  8. Stil pladen med rødbedeskiverne ind i ovnen, og nu skal de have cirka 25 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke. Og du kan med fordel vende skiverne ca. halvvejs.

Næringsindhold

Kalorier: 80kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte og sprøde rødbedeskiver kan serveres straks.

Du kan evt. drysse dem med lidt ekstra flagesalt.

Se også mine opskrifter på:

Hasselbach rødbeder

Syltede rødbeder

Ovnbagte rødbeder

Pariserbøf med rødbede

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Deichmann

    maj 21, 2024 at 8:01 pm

    kan de holde sprøde til dagen efter

    Svar
  2. Tk

    november 08, 2022 at 2:18 pm

    Bliver de for slattene til at spise dem dagen efter ?:)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required