Her er den bedste opskrift på pariserbøf. En populær ret med hakket oksekød, der steges og anrettes på ristet brød med rødbeder og peberrod.
Pariserbøf har gennem mange år været en klassiker i køkkenet mange steder på kloden, og især til frokost er pariserbøffen blevet en populær ret.
Der findes vel ikke en restaurant, der ikke har pariserbøffen på menukortet til frokost.
Pariserbøffen er dog også en populær spise til hverdag, fordi den netop ikke er hverken dyr, besværlig eller tidskrævende. Ja, faktisk kan du lave den på ganske få minutter.
Her får du opskriften som pariserbøffen laves og serveres på Fanefjord Skovpavillon på Møn, hvor Lars Kleist står i køkkenet. Og den er altså god!
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på pariserbøf
Opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.
På Fanefjord Skovpavillon laves den med 250 gram kød til hver, men du kan selvfølgelig også lave dem mindre.
Pariserbøf
Ingredienser
- 250 gram hakket oksekød
- smør - til stegning
- 1 skive franskbrød
- rødbeder - syltede
- pickles
- løg
- kapers
- peberrod
- 1 æggeblomme
Sådan gør du
- 250 gram hakket oksekød formes til en stor bøf, der steges i smør på en varm pande. Stegetiden er ca. tre minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
- 1 skive franskbrød steges/ristes derefter på panden i smør. På begge sider naturligvis.
- Anret pariserbøf på det smørristede franskbrød.
- Så kommer vi til tilbehøret. Her anrettes med passende mængde af hakkede, syltede rødbeder, pickles og hakket løg. Og kapers.
- En god pariserbøf serveres naturligvis også med høvlet peberrod, og på toppen af det hele lægges 1 æggeblomme i en løgringe, så blommen ikke flyder ud. Er du ikke så vild med rå æggeblomme, kan du udskifte den med et spejlæg på toppen. Det smager også fint.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Der findes forskellige måder at lave pariserbøf på, og nogle ynder at lægge det rå oksekød ovenpå franskbrød, og derefter stege det på begge sider.
Det kan man sagtens, men efter min mening får du et bedre resultat, hvis du steger hakkebøf og brød hver for sig.
I forhold til den rå æggeblomme, er mange mennesker stadig bange for salmonella.
Men som du lan læse i denne artikel om æg og salmonella, så behøver du ikke være det.
Hvorfor hedder det pariserbøf?
Umiddelbart skulle man tro at pariserbøffen stammer fra Frankrig og det franske køkken, men sådan er det altså ikke.
Pariserbøffen lyder som en ret, der er blevet opfundet på en restaurant i Paris, men retten har faktisk ikke så meget med Frankrig at gøre.
Den nøjagtige oprindelse er lidt uklar, men der er formentlig tale om en dansk ret. Der er nemlig en del kilder, der peger i retning af at retten har oprindelse i Danmark.
Det franske islæt i navnet stammer muligvis fra ingredienserne, herunder franskbrød og kapers.
Det vil så heller ikke være første gang vi tager franske begreber med i vores egne retter, tænk bare på franskbrød og risalamande, der faktisk begge også stammer fra Danmark.
Søren Thrysøe
UPS: Jeg sad sørme og tænkte på bøfsandwich. Undskyld..
Søren Thrysøe
Hvor hulen er den tykke brune sovs der skal hældes over den blevet af??? Vh Søren T.
henning
perfekt
Maria Steiness-Illum
Kære Holger,
Bare et par enkelte ord i forb. med din opskrift på pasta carbonara: nej og atter nej carbonara laves aldrig - som i aldrig aldrig aldrig - med fløde, når det skal være på ægte italiensk!!!
Ole
Ja det er rigtigt, en ægte Pasta Carbonara Sauce er lavet kun med Æg, Ost, Peber 🙂