Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.
Fiskegratin er en god hverdagsret, når du gerne vil spise sundt og lækkert. Denne ret er faktisk ret nem at lave trods de mange elementer i opskriften. Den består af torsk, en hvid sauce og kartoffelmos.
Du kan i princippet bruge lige præcis den slags fisk, du bedst kan lide, dog vil jeg anbefale at vælge en hvid art så som torsk eller kulmule.
Retten smager mildt, så alle kan spise med, selv hvis man ellers ikke er fan af fisk.
Jeg har tilføjet masser af frisk persille, da jeg synes, det smager godt og giver en dejlig friskhed. Du kan gøre ligesom mig eller prøv at bruge dild eller koriander, begge dele smager skønt.
Opskrift på fiskegratin
Fiskegratin med kartoffelmos
Ingredienser
Kartoffelmos
- 500 gram kartofler
- 2 spsk mælk
- 2 spsk smør
- 1 tsk salt
Fisk
- 500 gram torsk - fillet
- 1 stk bouillonterning - fisk
- 2 dl vand
- 1 tsk oregano
- 2 spsk citronsaft
- 0,5 tsk sort peber
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1,5 dl sødmælk
- 0,5 dl persille - friskhakket
Sådan gør du
- Start med at lave kartoffelmos. Vask kartoflerne og kom dem i en gryde, dæk dem til med vand og sæt dem over kog. Lad dem koge i cirka 20 minutter, eller indtil de er møre.
- Si vandet fra og pil skrællen af kartoflerne. Tilføj smør, mælk og salt, og mos det hele godt sammen til kartoffelmos.
- Rør bouillonterning og to deciliter vand sammen, kom fisken i en pande og tilføj bouillonvandet. Lad det nu simre sammen og tilføj oregano og citronsaft.
- Lad fisken simre i cirka fem minutter. Tag nu et ovnfast fad og tilføj torsk. Hæld al væsken i en separat skål og gem den, vi skal bruge det senere.
- Kom smør på en pande, lad det smelte og tilføj hvedemel, brun melet af i et halv minuts tid. Tilføj nu væsken fra fisken langsomt, i mens du pisker det sammen, lad saucen tykne en smule og tilføj derefter sødmælk langsomt, i mens du forsat pisker det sammen.
- Smag til med sort peber og citronsaft.
- Hak nu persille og put det henover fisken, hæld derefter saucen udover fisken. Tilføj kartoffelmos rundt i kanten.
- Lad nu din fiskegratin bage i cirka 15 minutter ved 220 grader.
- Server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv også at udskifte halvdelen af vandet med hvidvin. Det smager rigtig godt og løfter retten til en god gæstemiddag.
Se også vores andre opskrifter på fisk her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: