• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Fiskegratin med torsk og kartoffelmos

Fiskegratin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. maj 2022 - Udgivet: 10. maj 2022

Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.

Fiskegratin er en god hverdagsret, når du gerne vil spise sundt og lækkert. Denne ret er faktisk ret nem at lave trods de mange elementer i opskriften. Den består af torsk, en hvid sauce og kartoffelmos.

Du kan i princippet bruge lige præcis den slags fisk, du bedst kan lide, dog vil jeg anbefale at vælge en hvid art så som torsk eller kulmule.

Retten smager mildt, så alle kan spise med, selv hvis man ellers ikke er fan af fisk.

Jeg har tilføjet masser af frisk persille, da jeg synes, det smager godt og giver en dejlig friskhed. Du kan gøre ligesom mig eller prøv at bruge dild eller koriander, begge dele smager skønt.

Opskrift på fiskegratin

Fiskegratin
Rakel Seneca

Fiskegratin med kartoffelmos

5 fra 2 stemmer
Fiskegratin består af torsk i en lækker cremet sovs, som toppes med kartoffelmos og bages, indtil den er gylden. Denne ret smager fantastisk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffelmos
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk salt
Fisk
  • 500 g torsk - fillet
  • 1 stk bouillonterning - fisk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,5 dl sødmælk
  • 0,5 dl persille - friskhakket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kartoffelmos. Vask kartoflerne og kom dem i en gryde, dæk dem til med vand og sæt dem over kog. Lad dem koge i cirka 20 minutter, eller indtil de er møre.
  2. Si vandet fra og pil skrællen af kartoflerne. Tilføj smør, mælk og salt, og mos det hele godt sammen til kartoffelmos.
  3. Rør bouillonterning og to deciliter vand sammen, kom fisken i en pande og tilføj bouillonvandet. Lad det nu simre sammen og tilføj oregano og citronsaft.
  4. Lad fisken simre i cirka fem minutter. Tag nu et ovnfast fad og tilføj torsk. Hæld al væsken i en separat skål og gem den, vi skal bruge det senere.
  5. Kom smør på en pande, lad det smelte og tilføj hvedemel, brun melet af i et halv minuts tid. Tilføj nu væsken fra fisken langsomt, i mens du pisker det sammen, lad saucen tykne en smule og tilføj derefter sødmælk langsomt, i mens du forsat pisker det sammen.
  6. Smag til med sort peber og citronsaft.
  7. Hak nu persille og put det henover fisken, hæld derefter saucen udover fisken. Tilføj kartoffelmos rundt i kanten.
  8. Lad nu din fiskegratin bage i cirka 15 minutter ved 220 grader.
  9. Server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv også at udskifte halvdelen af vandet med hvidvin. Det smager rigtig godt og løfter retten til en god gæstemiddag.

Se også vores andre opskrifter på fisk her:

Hjemmelavede fiskefingre

Torsk med savoykål og pasta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required