Se her, hvordan du nemt og hurtigt laver ovnbagt torsk. Torskefileter steges i 12 minutter i ovnen sammen med lidt hvidvin og skiver af lime.
Ovnbagt torsk er super nem at lave, og så går det hurtigt. Fra du sætter torskefileterne i ovnen, til de er klar til at blive spist, går der kun 12 minutter.
Jeg vil anbefale at købe torsken hos en fiskehandler, som kan skære rygbenene ud af torskefileterne, så de er helt benfri.
Det er ikke rart at få et ben i munden, når vi spiser, så tjek efter, før du sætter torsken i ovnen.
Opskrift pĂĄ ovnbagt torsk med hvidvin
Ingredienser
- 600 gram torsk
- 1 lime gerne økologisk
- 0,5 deciliter hvidvin hønsefond eller vand
- salt
Sådan gør du
- Del torskefileterne i portionsstykker, og giv dem lidt salt.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg torskestykkerne i fadet.
- Kom lidt hvidvin, vand eller hønsefond i bunden af fadet.
- Skær lime i tynde skiver, og læg en skive lime på hvert stykke torsk.
- Bag nu torsken i ovnen ved 200 grader varmluft, og stegetiden er cirka 12 minutter.
- Du skal ikke stege ovnbagt torsk længere, da den så mister smag og bliver tør.
Tip
Du kan servere ovnbagt torsk med persillekartofler og en god salat for eksempel med perlespelt og spidskĂĄl.
Se også disse lækre opskrifter: