En skøn opskrift på paneret torsk, der er lækker aftensmad. Benfri torskefileter paneres og steges sprøde på panden. Tager blot 15 min.
Paneret torsk er en lækker måde at tilberede fisken på, og så er det en populær ret hos både store og små.
De ben- og skindfrie torskefileter paneres og steges i rigeligt med smør og olie, hvorefter de serveres. Nemt og godt.
Opskrift på paneret torsk
Ingredienser
- 600 gram torsk ben og skindfri torskeflet
- 2 æg
- rasp
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
- rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Tjek at torsken er helt fri for ben, og del den i fire lige store torskebøffer.
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden dyb tallerken.
- Torskestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges til side.
- Varm en pande godt op, hvorefter der kommes en god klat smør og en god sjat rapsolie på panden. Paneret torsk er bedst, hvis den steges i rigeligt med fedtstof.
- Når smørret er næsten brust af, kommes de panerede torskestykker forsigtigt på panden.
- Steges nu ca. 4-5 minutter på hver side, og du skal kun vende fisken en gang. Så 4-5 minutter på den ene side, vende og stege 4-5 minutter på den anden side.
- Læg de færdigstegte stykker torsk på køkkenrulle til fedtafdrypning, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Paneret torsk serveres straks - og lækkert tilbehør kan blandt andet være denne lækre speltsalat med æble og radiser.
Flere opskrifter med torsk: