En opskrift på lækker speltsalat med æbler og radiser. Speltsalaten vendes med en skøn honningdressing, og er god som tilbehør til kødretter.
Her får du en nem og lækker opskrift på speltsalat med æble, og den passer som tilbehør til de fleste kødretter.
Men speltsalaten er også lækker som den er - og kan derfor anvendes som en lille sund vegetarret.
Opskrift på speltsalat med æble
Ingredienser
- 200 gram perlespelt koges som anvist på pakken
- 1 stort æble eller 2 små, skåret i tern
- 1 rødløg halveret og i tynde skiver
- 1 bundt radiser i tynde skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille grofthakket
Honningdressing
- 0,5 deciliter rapsolie eller olivenolie
- 3 spiseskefulde akacie honning
- 0,5 citron saften af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Perlespelt skylles i en sigte og kommes i en gryde. Se på pakken hvor meget vand du skal bruge til kogningen, og følg anvisningen i forhold til kogetiden. Tilsæt gerne en bouillonterning til kogevandet.
- Æble udkernes og skæres i mindre tern, mens rødløg halveres i snittes i tynde skiver og radiserne skæres ligeledes i tynde skiver.
- Kom afdryppet perlespelt i en skål sammen med æbletern, rødløg og radiser.
- Hak bredbladet persille groft og kom den ved. Der kan sagtens kommes endnu mere persille i, hvis du er glad for persille.
- Rør ingredienserne til din honningdressing sammen, og smag til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere honning eller citronsaft.
- Kom dressingen over din speltsalat med æbler - og vend den forsigtigt sammen.
Næringsindhold
Tips
Speltsalat med æble og radiser kan serveres straks.
Speltsalaten er perfekt som tilbehør til alt fra svinemørbrad til en god bøf.
Eller nyd den bare som den er - eventuelt i madpakken. Det er sundt og lækkert.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments