• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella

Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella

billederesultat for speltsalat med bagte tomater
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
133
SHARES
FacebookMessenger133PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. juli 2023 - Udgivet: 20. august 2023

Min opskrift på en nem og lækker speltsalat med bagte tomater. Fyldig og sund salat med perlespelt, ovnbagte tomater og mozzarella. God salat som tilbehør.

Speltsalat med ovnbagte tomater er en både nem, sund og lækker salat, som du kan lave på under en halv time.

Perlespelt mætter godt, og de ovnbagte tomater giver en fantastisk smag til denne skønne salat.

Opskriften er beregnet til fire personer, og som jeg skriver længere nede, kan du med fordel fordele lidt over halvdelen af den kogte perlespelt i salaten - og servere resten i en lille skål ved siden af.

Opskrift på speltsalat med bagte tomater

billederesultat for speltsalat med bagte tomater
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella

4.75 fra 4 stemmer
Min opskrift på en nem og lækker speltsalat med bagte tomater. Fyldig og sund salat med perlespelt, ovnbagte tomater og mozzarella. God salat som tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 190
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g blommetomater - eller andre små tomater
  • olivenolie - et par spiseskefulde til pensling
  • Lidt oregano - gerne tørret oregano
  • 200 g perlespelt - koges som anvist på pakken
  • 1 bouillonterning - hønse eller grøntsags
  • 50 g blandet salat - evt. en napolitana blanding
  • 30 g pinjekerner - ristes på en varm pande
  • 1 rødløg - halveret og i tynde skiver
  • mozzarella - så meget du synes, evt. mozzarellakugler
  • Lidt balsamico
  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med de bagte tomater. Tomaterne halveres og lægges med skæresiden opad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Pensles med olie, og drysses med lidt salt og oregano. Bages 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Perlespelt koges som anvist på pakken. Kom gerne en bouillonterning ved, da det giver en god smag.
  3. Pinjekerner ristes let på en pande - pas på de ikke branker!
  4. Rødløg pilles, halveres og snittes derefter i helt tynde skiver,
  5. Salaten skylles og slynges tør, hvorefter den fordeles pænt på et fad.
  6. Fordel derefter den kogte og afdryppede perlespelt på (gem evt. lidt af perlespelten og server den i en lille skål ved siden af), og læg så flotte rødløgsskiver på.
  7. Derefter lægges de bagte tomater på sammen med lidt mere rødløg og de ristede pinjekerner.
  8. Fordel også mozzarella på fadet. Enten stykker af mozzarella - eller brug de lækre mozzarellakugler, som du kan se på billedet.
  9. Slut din speltsalat med bagte tomater af med at dryppe lidt balsamico og olivenolie over.

Næringsindhold

Kalorier: 190kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige speltsalat med bagte tomater serveres straks.

Speltsalaten er god som tilbehør til blandt andet kylling, men jeg bruger den også til oksekød eller til en god buffet.

Se også andre opskrifter på speltsalat:

Speltsalat - nem salat med speltkerner og peberfrugt

5 fra 4 stemmer
Speltsalat er en både nem og mættende salat, som du laver med perlespelt, peberfrugt og lidt asparges. Speltsalaten vendes sammen med en sennepsdressing.
Gå til opskrift
billederesultat for speltsalat

Perlespelt med spidskål og tranebær

4.5 fra 6 stemmer
Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.
Gå til opskrift
billede med perlespelt med spidskål og tranebær
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required