Rødspætter i bagepapir er en både nem og hurtig opskrift til ovnen. Rødspætterne pakkes ind med tomater og lime, og det er en hurtig fiskeret.
Her får du en nem ret med rødspætter i bagepapir, der er en fiskeret, som de fleste vil kunne lide.
Også dem, der ellers ikke er så glade for fisk, for efter turen i ovnen er fiskesmagen på inden måde stor.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til rødspætter i bagepapir
4 store rødspættefileter
En halv spidskål
250 gram San Marzano tomater
4 laurbærblade
2 økologiske lime
4 kviste timian
Lidt hvidvin
Salt og friskkværnet peber
4 stykker bagepapir på cirka 50 centimeters længde
Fremgangsmåde
- Start med at tjekke, at rødspætterne er helt fri for ben. For det er træls at få fiskeben i munden.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Læg fire stykker bagepapir ud på køkkenbordet.
- Spidskål snittes i tynde strimler, der lægges en lille håndfuld kål midt på hvert stykke bagepapir.
- Læg en rødspættefilet oven på spidskålen, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
- Tomaterne skæres i halve og kommes på fisken. Lime skæres ud i mindre både og kommes ligeledes på fiskestykkerne.
- Læg også et laurbærblad ved hver rødspættefilet og hæld en sjat hvidvin ved hver. Cirka en halv deciliter til hver pakke.
- Luk pakkerne godt sammen så væsken ikke løber ud, og læg dem på en bageplade eller i ildfast fad.
- Bag dine rødspætter i bagepapir i den forvarmede ovn ved 175 grader varmluft, hvor de skal have 20 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Rødspætter med kartofler og persillesovs
Servering
De færdigbagte rødspætter i bagepapir serveres straks, og tilbehør kan enten være kartofler eller pasta.
Del dine ideer og tanker med os andre her: