• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nem opskrift på rødspætter i bagepapir

Nem opskrift på rødspætter i bagepapir

billederesultat for rødspætter i bagepapir
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 5. november 2018

Rødspætter i bagepapir er en både nem og hurtig opskrift til ovnen. Rødspætterne pakkes ind med tomater og lime, og det er en hurtig fiskeret.

Her får du en nem ret med rødspætter i bagepapir, der er en fiskeret, som de fleste vil kunne lide.

Også dem, der ellers ikke er så glade for fisk, for efter turen i ovnen er fiskesmagen på inden måde stor.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til rødspætter i bagepapir

4 store rødspættefileter
En halv spidskål
250 gram San Marzano tomater
4 laurbærblade
2 økologiske lime
4 kviste timian
Lidt hvidvin
Salt og friskkværnet peber
4 stykker bagepapir på cirka 50 centimeters længde

Fremgangsmåde

  1. Start med at tjekke, at rødspætterne er helt fri for ben. For det er træls at få fiskeben i munden.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Læg fire stykker bagepapir ud på køkkenbordet.
  4. Spidskål snittes i tynde strimler, der lægges en lille håndfuld kål midt på hvert stykke bagepapir.
  5. Læg en rødspættefilet oven på spidskålen, og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  6. Tomaterne skæres i halve og kommes på fisken. Lime skæres ud i mindre både og kommes ligeledes på fiskestykkerne.
  7. Læg også et laurbærblad ved hver rødspættefilet og hæld en sjat hvidvin ved hver. Cirka en halv deciliter til hver pakke.
  8. Luk pakkerne godt sammen så væsken ikke løber ud, og læg dem på en bageplade eller i ildfast fad.
  9. Bag dine rødspætter i bagepapir i den forvarmede ovn ved 175 grader varmluft, hvor de skal have 20 minutter.

Se også mine opskrifter på:

Hele rødspætter i ovn

Rødspætteruller med pasta

Sådan steger du en fiskefilet

Rødspætter med kartofler og persillesovs

Servering

De færdigbagte rødspætter i bagepapir serveres straks, og tilbehør kan enten være kartofler eller pasta.

Vinforslag til fisken

Billede med Helfrich Pinot Gris hvidvin fra Alsace
Et vinforslag til denne opskrift kan være denne fra Helfrich i Alsaca i Frankrig. Hvidvinen er en god hverdagsvin, der er lavet på druen Pinot Gris. En meget sommeragtig vin, uden dog at være for sød til mad. En hvidvin, som de fleste vil kunne lide. Set i blandt andet Netto. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her