Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.
Her er min opskrift på hvordan du steger en hel rødspætte i ovn.
Det er en nem måde at tilberede rødspætter på, og resultatet er super godt.
Du skal beregne en hel rødspætte pr. person, så fire personer kræver altså fire rødspætter.
Opskrift på hel rødspætte i ovn
Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)
Ingredienser
- 1 stor rødspætte - gerne friskfanget
- 1 spiseskefuld olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- citronsaft
Sådan gør du
- Vask og skyl rødspætten grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Med en skarp kniv laver du et snit ned over rygbenet, så rødspætten ikke krøller sammen under stegningen i ovnen.
- Læg rødspætten med den mørke side opad, og dryp den med lidt olivenolie. Du kan bruge brunet smør, som jeg gør i min video med fremgangsmåde. Det er op til dig.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Skal du lave flere rødspætter i ovnen bruger du samme fremgangsmåde, og afhængig af størrelsen på rødspætterne, kan du sagtens stege 5-7 rødspætter ad gangen. Blot de ikke overlapper hinanden på bagepladen.
- Bag nu rødspætten i ovnen ved 210 grader varmluft, og den skal steges i 20 minutter.
- Tag rødspætten ud af ovnen, og dryp den straks med lidt citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Hel rødspætte i ovn serveres straks, og det klassiske tilbehør er naturligvis kogte kartofler og persillesovs.
Og metoden med at tilberede de hele rødspætter er især smart, hvis du skal lave stegte rødspætter til mange. Her kan du nemt have en del i ovnen ad gangen.
Se også mine opskrifter på:
Poul Erik
Fin opskrift
Chris
Kan sættes på fryse, efter de har være i ovn? Og bliv varm opnår de skal spises?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften
Palle
Dine videoer er virkelig gode, skøn guitarmusik til rødspætterne.
Holger Rørby Madsen
Hej Palle
Mange tak - det er jeg super glad for at høre. Håber det kan hjælpe nogen rundt omkring i køkkenerne 🙂
Alt det bedste - og fortsat god sommer
Holger
Søren Molbech
Hej Holger, tak for dine dejlige opskrifter, spiser mange rødspætter og ser frem til også at prøve din ovn(stegte/bagte)
På dit billede ser det ud som om at det mørke skind er væk og der er noget panering ??
På forhånd tak
Søren
Amber
Rødspætter - kan de købes friske - og hvad hedder de på Spansk 🙂
Jolanda
Platija er rødspætte på spansk