Her er en nem og lækker opskrift på rødspætter i fad, hvor rødspætterne bages i ovnen på en bund af blandt andet spidskål og gulerødder.
Rødspætter i fad er en lækker opskrift på rødspætter i fileter, der tilberedes på en bund af forskellige grøntsager i ovnen. Nemt og godt.
Du skal beregne cirka 500 gram rødspætter, og da de kan variere en hel del i størrelse kan det være du skal bruge 10 rødspættefileter.
Jeg var heldig at få fat i nogle ret store og flotte rødspættefileter hos fiskehandleren, og derfor var seks fileter nok her, men gå altså efter omkring et halvt kilo i alt.
Hvis du følger opskriften her, vil grøntsagerne stadig have lidt bid når de kommer ud af ovnen, hvilket jeg synes er meget lækkert.
Vil du gerne have dem mere bløde. kan du sætte fadet med grøntsager og fløde i ovnen i 10 minutter, hvorefter du tager fadet ud af ovnen, lægger rødspætterne på, og derefter steger dem 20 minutter i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Her kan du i øvrigt læse mere om lime, som du også skal bruge i denne opskrift.
Opskrift på rødspætter i fad
Ingredienser
- 500 gram rødspættefileter
- 1 lille spidskål
- 2 porrer
- 2 persillerødder
- 2 gulerødder
- 1 håndfuld persille
- 5 deciliter fløde
- 2 teskefulde sennep
- 1 teskefuld karry
- salt og friskkværnet peber
- 1 lime
Sådan gør du
- Start med at salte rødspættefileterne. Drys fileterne med salt og rul dem sammen. Lad dem hvile på en tallerken mens du gør fadet med grøntsager klar.
- Spidskål halveres og den træge bund kasseres. Del igen på langs, så du har fire kvarte stykker, der nu strimles i mindre stykker. Fordeles i et stort ildfast fad.
- Porrer snittes i tynde skiver, mens persillerødder og gulerødder snittes i helt tynde stænger. De må ikke være for tykke, da de blot tilberedes 20 minutter i ovnen. Kommes i fadet.
- Hak persillen groft og fordel også den i fadet.
- Fløden røres sammen med sennep og karry - du kan undlade sennep, hvis ikke du er så glad for den, men den giver en god smag i denne ret. Hæld den over grøntsagerne, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
- Rødspætterullerne lægges over grøntsagerne og dryppes med lidt (ikke for meget!) limesaft, hvorefter fadet stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Her skal rødspætter og grøntsager have cirka 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdige rødspætter i fad stilles direkte på bordet, og serveres eventuelt med nybagt brød af nem dej.
Se også disse opskrifter: