Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
Sådan en portion ærtesuppe med dampet rødspætte er noget af det allerbedste sommermad i Danmark. Som kan spises og laves året rundt.
Kan du lave retten med nybælgede ærter fra haven er det helt optimalt, men du kan sagtens lave ærtesuppen af frosne ærter. Brug dog gerne de ekstra fina, de indeholder lidt mere smag.
Du kan også erstatte rødspætterne med torsk eller en anden hvid fisk, men rødspætter er også klassisk, dansk sommermad.
Til gengæld skal du ikke gå på kompromis med din bacon i denne ret. Køb et stykke tørsaltet bacon, eksempelvis fra Aalbæk.
Skær den ud i mindre tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme.
Ærtesuppen kan sagtens gå som hovedret, da den er meget mættende og nærende. Men i mindre portioner er den også fremragende som forret.
Opskriften på ærtesuppe med dampet rødspætte er til fire personer.
Ingredienser til ærtesuppe
1 finthakket rødløg
1 finthakket hvidløgs fed
1 teskefuld tørret timian - eller en håndfuld frisk timian
600 gram ærter
1 deciliter god hønsefond
1 deciliter piskefløde
2 spiseskefulde citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Til dampet rødspætte
500 gram benfri rødspættefileter
5 deciliter vand
1 spiseskefuld æbleeddike
Salt
+ 150 gram tørsaltet bacon i tern
Fremgangsmåde
- Start med at skære bacon ud i tern, og steg dem sprøde på en middelvarm pande. Læg ternene på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget op.
- Klargør rødspættefileterne. Drys dem med lidt salt, og rul dem sammen til rødspætteruller. Læg dem på en tallerken.
- Svits rødløg og hvidløg i en gryde i lidt olie, det skal klares men må IKKE tage farve. Så svits det ved middel varme.
- Kom timian ved og dernæst ærterne. Lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så hønsefond, og lad det koge op.
- Så skal ærtesuppen koge i 10 minutter under låg, hvorefter du blender suppen med en stavblender i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom fløden ved sammen med citronsaft, og lad nu ærtesuppen småsimre ved svag varme i 8-10 minutter.
- Imens damper du fisken. Kog vand med æbleeddike op, og når det koger lægger du forsigtigt rødspætterullerne ned i vandet.
- Læg låg på, skru ned for varmen til middel, og lad nu rødspætterne dampe i fem minutter under låg.
Servering af ærtesuppe med dampet rødspætte
Anret med ærtesuppe i en dyb tallerken, læg to rødspætteruller ved, drys med bacontern og giv lidt friskkværnet peber.
Pynt med lidt frisk timian, og servér et stykke godt madbrød til.
Se også disse suppe opskrifter:
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Lækre BBQ kartofler med barbecue sauce
Sådan bager du hvedeknopper til varme hveder
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.