Her får du min bedste opskrift på ærtesuppe med kartofler, der er en virkelig nem og lækker suppe med ærter, som er god året rundt.
Jeg elsker ærtesuppe, og selvfølgelig allerhelst om sommeren med nyhøstede ærter fra haven.
Men du kan sagtens lave ærtesuppen med frosne ærter på andre tider af året, og stadig få en fantastisk suppe med ærter og den rigtige smag,
Her har jeg lavet ærtesuppen med kartofler, som både giver en god fylde til suppen, men som også gør den mere mættende.
Derfor kan du sagtens servere ærtesuppen som en hovedret sammen med masser af nybagt brød. Her vil jeg foreslå dig at lave dette brød af nem dej.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ærtesuppe
Opskrift på fyldig og nem ærtesuppe med kartofler
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 400 gram kartofler
- 1,2 liter grøntsagsbouillon
- 500 gram ærter
- 1 spiseskefuld sherryeddike
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver parmaskinke
Sådan gør du
- Skalotteløg og hvidløgsfed snittes fint, og sauteres ved middel varme i olivenolie. Løget må ikke tage farve, men sauteres klart og det tager et par minutter.
- Kartofler skrælles og skæres i små tern, som kommes i gryden sammen med grøntsagsbouillon.
- Lad det koge op og derefter småkoge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er helt møre.
- Kom derefter ærterne i suppen, og lad det koge yderligere tre minutter.
- Med en stavblender blender du nu din ærtesuppe direkte i gryden, så den bliver fin og glat. Gør det grundigt, for så får du det bedste resultat.
- Smag ærtesuppen til med lidt sherryeddike, salt og peber.
- Rist nogle skiver parmaskinke på en varm pande og læg dem til side.
Tips
Anret ærtesuppe med kartofler i dybe tallerkner eller små skåle, og pynt med brækkede skiver parmaskinke på midten.
Du kan også dryppe lidt olivenolie i ærtesuppen.
Se også mine suppeopskrifter på:
Kom med din kommentar her