Når du har købt ærter i supermarkedet, har du måske studset hvorfor nogle ærter hedder fine ærter, mens andre er ekstrafine eller mellemfine.
Og jo, der er forskel på ærterne, og der er grund til, at nogle ærter er mere fine på den end andre.
Den forklaring får du her i denne artikel.
Hvorfor er der fine ærter?
Baggrunden for de forskellige betegnelser for ærter er der faktisk er logisk forklaring på.
Det handler nemlig i bund og grund om hvor store ærterne er.
De danske og konventionelle ærter inddeles nemlig i forskellige kategorier, alt afhængig af hvilken størrelse ærterne har.
Ekstrafine ærter:
Ærterne er mindre end 7,5 millimeter i diameter.
Fine ærter:
Fine ærter er mindre end 8,75 millimeter i diameter.
Mellemfine ærter:
De mellemfine ærter er mellem 8,75 millimeter og 10,2 millimeter i diameter.
Derudover er ærterne inddelt i to kategorier i forhold til kvaliteten, nemlig Kvalitet (KV) I og Kvalitet (KV) II.
Det angiver hvor hårde ærterne er, og her kan de mellemfine ærter være i kategorien Kvalitet II, mens både de ekstrafine og fine ærter er Kvalitet I.
Så nu ved du hvad forskellen på ærterne er.
Ærterne er jo desuden særdeles sunde - uanset om det er de friske eller frosne ærter. Brug dem til en sund ærtesuppe, min lækre ærtegryde eller til stuvede ærter og gulerødder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments