Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekoteletter, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.
Opskriften på gule ærter er en klassisk, dansk opskrift, og den er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til gule ærter
4 gode svinekoteletter
1 rødløg
2 store gulerødder
2-3 pastinakker
En halv knoldselleri
2 porrer
1,2 deciliter vand
2 bouillonterninger
250 gram Møllerens gule ærter
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- En time før du skal i gang med tilberedningen af maden, skal du salte koteletterne. Er det store koteletter kan de med fordel deles i to. Giv dem lidt salt på begge sider, og lad dem trække i en times tid.
- Smelt lidt smør på en meget varm pande, kom lidt olie ved og brun nu koteletterne på begge sider, så de får en god farve og stegeskorpe.
- Tag koteletterne af panden, og læg dem i en stor gryde.
- Hak rødløg groft, svits det på panden og kom også det i gryden.
- Gulerødder, pastinakker og selleri skæres i mindre tern, porrer i to centimeter tykke skiver, og det hele kommes i gryden sammen med 1,2 liter vand og to bouillonterninger.
- Kog op, skru ned og lad nu den gule ærtesuppe småkoge i 30 minutter.
- Tilsæt så Møllerens gule ærter, og rør dem forsigtigt ud i suppen, så det langsomt nu tykner.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad det småkoge i yderligere 6-7 minutter.
- Anret med den gule ærtesuppe i en dyb tallerken, læg et stykke kotelet i midten og pynt med lidt frisk timian.
Du kan servere et godt stykke flutes til.
Note: Har du noget af retten tilbage, kan det gemmes i køleskabet til næste dag, hvorefter det opvarmes med lidt vand.
Se også mine opskrifter på: