Her er en rigtig god opskrift på gule ærter med svinekød, som du kan lave på en times tid. En rigtig vintersuppe, der smager af meget.
Gule ærter er en vaskeægte dansk klassiker, og her jeg lavet den med svinekød i form af svinekoteletter.
Du kan dog også serveres den danske vinterret med eks. medisterpølse, som du så steger ved siden af ærterne.
Opskriften på gule ærter er en klassisk opskrift fra mormors tid, og den er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på gule ærter
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- 1 rødløg
- 2 store gulerødder
- 2-3 pastinakker
- 0,5 knoldselleri
- 2 porrer
- 1,2 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- 250 gram gule ærter evt. Møllerens gule ærter
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- En time før du skal i gang med tilberedningen af maden, skal du salte koteletterne. Er det store koteletter kan de med fordel deles i to. Giv dem lidt salt på begge sider, og lad dem trække i en times tid. Andet svinekød kan også anvendes.
- Smelt lidt smør på en meget varm pande, kom lidt olie ved og brun nu koteletterne på begge sider, så de får en god farve og stegeskorpe.
- Tag koteletterne af panden, og læg dem i en stor gryde.
- Hak rødløg groft, svits det på panden og kom også det i gryden.
- Gulerødder, pastinakker og selleri skæres i mindre tern, porrer i to centimeter tykke skiver, og det hele kommes i gryden sammen med 1,2 liter vand og to bouillonterninger.
- Kog op, skru ned og lad nu den gule ærtesuppe småkoge i 30 minutter.
- Tilsæt så Møllerens gule ærter, og rør dem forsigtigt ud i suppen, så det langsomt nu tykner.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad det småkoge i yderligere 6-7 minutter.
- Anret med den gule ærtesuppe i en dyb tallerken, læg et stykke kotelet i midten og pynt med lidt frisk timian.
Næringsindhold
Noter
Du kan servere et godt stykke brød til gule ærter. Eller evt. et stykke rugbrød, og en kold øl kan også anbefales.
Har du noget af retten tilbage, kan det gemmes i køleskabet til næste dag, hvorefter det opvarmes med lidt vand.
Hvad er Møllerens gule ærter?
Hvis du undrer over hvad Møllerens Gule Ærter er for noget, så får du svaret her.
Der er tale om forkogte og tørrede gule ærter, og dem anvender man altså til denne danske klassiker.
Grønne ærter skifter farve og bliver gule, når de modnes, og det er her navnet kommer fra.
De gule ærter skal koges i cirka fem minutter, og derefter er de klar som servering.
Se også mine opskrifter på: