Rødspætteruller med parmaskinke er en nem måde at lave fisk på. Omvikl fileterne med parmaskinke, og bag i 15 minutter. Inklusiv tilbehør.
Rødspætteruller med parmaskinke er en god måde at få en del af ugens fiskeration på, og så er det naturligvis fisk uden ben.
Afhængig af hvor sulten du og dem omkring dig er, skal du beregne 1-2 rulle pr. næse. Derfor er opskriften sat til seks fiskefileter til fire personer.
Jeg har samtidig lavet en hurtig omgang pasta med sauterede grøntsager - det passer perfekt til fisken, og det er jo relativ fedtfattig og vitaminrig mad.
Her har jeg lavet rullerne med fileter af rødspætter, men du kan selvfølgelig også bruge andre fladfisk som issing, skrubber eller de meget lækre rødtunger (de er lidt dyrere, men rødtunge er fantastiske spisefisk).
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på rødspætteruller med parmaskinke
Ingredienser
- 6 stk rødspættefileter gode og benfri fileter
- 6 skiver parmaskinke
- 300 gram pastapenne
- 1 stk squash i mindre tern
- 3 stk gulerødder i helt små tern
- 3 stk jordskokker i mindre stykker
- 8 stk cherrytomater delt i halve
- 1 bundt persille friskhakket
Sådan gør du
- Tjek at rødspættefileterne er helt fri for ben. Fold dem sammen på langs - og rul dem så sammen fra den brede end.
- Vikl et stykke parmaskinke om rødspætten, og sæt forsigtigt rødspætterullen ned på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Dryp hver rulle med lidt olivenolie, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Bages nu 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, hvorefter de er klar til servering.
- Pastapenne med sauterede grøntsager kan du lave mens fisken er i ovnen.
- Kog pastapenne som anvist på pakken, og når de er al dente (med bid), kommer du koldt vand ned i vandet med pastaen, så kogningen stopper. Lad pastaen stå.
- Kom lidt olivenolie på en varm pande, og sauter først gulerødderne i tre minutter. Kom så jordskokkerne på panden, og lad det stege med i tre minutter mere. Så kommer du squash og tomater på, og giver den yderligere tre minutter.
- Kom lidt salt og friskkværnet peber på, og vend de sauterede grøntsager sammen med en håndfuld friskhakket persille.
- Kom pastapenne med grøntsager på en tallerken - og sæt rødspætterullen oven på.
Næringsindhold
Tip
Servér eventuelt dine rødspætteruller med parmaskinke sammen med hjemmebagt brioche, som er et skønt og nemt madbrød, der ikke skal æltes.
Se også mine opskrifter på:
Panerede og pandestegte fiskefileter
Stjerneskud fra Fanefjord Skovpavillon
Michael Vanggaard
Fantastisk ret, nem at lave og smager utrolig godt
Jeg har aldrig tænkt at blande parmaskinke og fisk før, men det er en god kombination som jeg vil anbefale at prøve.