Torsk med karry og spidskål er både sund og nem aftensmad, som kan laves på ca. 20 min. Torskeretten er en fiskeret, som de fleste vil elske.
Torsk med karry er en utrolig nem ret til aftensmad - og så tager den ikke lang tid at lave. Faktisk kan den klares omkring 20 minutter.
Desuden er karrytorsk sund mad, og her har jeg lavet fisken med spidskål og gulerødder, mens karry og ingefær giver den varme smag til torsken.
Opskriften er beregnet til fire personer som en sund hovedret.
Opskrift på torsk med karry
Torsk med karry og spidskål på 20 minutter
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 3-4 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 2 teskefulde karry
- 1 knold ingefær - skrællet
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 1 potte persille
- 1 citron - økologisk
- 600 gram torsk - benfri torskefilet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Del torskefileten så du får fire stykker benfri torsk på hver cirka 150 gram. Krydr med salt.
- Del spidskål i kvarte og fjern roden. Snit kålen i tynde strimler. Gulerødderne snittes i tynde stænger, mens forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver.
- Varm en pande op og kom en god sjat olivenolie på.
- Kom gulerødder og forårsløg på panden og sauter i et minuts tid. Tilsæt så kål og sauter videre i et minuts tid mere.
- Kom karry ved sammen med lidt reven ingefær, vend rundt og hæld madlavningsfløden i sammen med lidt friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber.
- Hak persille fint og tilsæt halvdelen af persillen. Vend det hele rundt og hæld det i et ildfast fad.
- Læg torskestykkerne ovenpå, dryp citronsaft over og giv torskestykkerne lidt friskkværnet peber.
- Torsk med karry og spidskål skal nu have 15 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Torsk med karry og spidskål er nem at anrette. Læg grøntsager og lidt karrysovs på en lun tallerken - og derpå et stykke torsk.
Denne fiskeret vækker altid glæde - både hos børn og voksne.
Se også mine opskrifter på:
Tommy G. Knudsen
Nemt og lækkert. Har også lavet retten med mørksej i stedet for torsk. Tak for de mange gode opskrifter. Venlig hilsen Tommy
Gitte
Smagte super godt! Tror også at kylling vil være godt til variation.