Super god opskrift på hakket oksekød med hvidkål og gulerødder, der laves i et fad i ovnen. Kan serveres med kogte ris.
Hakket oksekød med hvidkål er en populær ret i mange børnefamilier, for det er en nem omgang aftensmad.
Samtidig får du puttet masser af sund kål og gulerod i maden, og både børn og voksne er altså glade for denne ret med mad i fad.
Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens lave en dobbelt portion, og bruge som aftensmad dagen efter.
Opskrift på hakket oksekød med hvidkål
Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)
Ingredienser
- 250 gram gulerødder - rives
- 300 gram hvidkål - snittes fint
- 400 gram hakket oksekød - med max. 10 procent fedt
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 teskefuld spidskommen - stødt
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde timian - tørret
- 2,5 deciliter kalvefond - vand og koncentrat
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland revne gulerødder og fintsnittet hvidkål i en skål. Kom lidt olie på en varm pande, og svits det ad flere omgange, og put det i et ildfast fad.
- Brun så det hakkede oksekød i lidt olie på den varme pande, og det skal brunes grundigt. Hak løg og hvidløg og lad det svitse med.
- Tilsæt spidskommen, paprika og timian og steg det igennem et par minutter mere under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom det i fadet, og vend det hele rundt. Hæld kalvefond ved.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg det her i cirka 45 minutter. Et par gange undervejs skal du lige vende det rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server det lækre hakkede oksekød med hvidkål som det er - eller sammen med kogte ris. En god tomatsalat med balsamico passer også godt til.
Note: Vægten på gulerødder og hvidkål er når de er revet og snittet, og altså den reelle mængde du skal bruge. Mængden er dog ikke afgørende, og du sagtens anvende lidt mere eller mindre af begge dele. Hvidkål kan erstattes med spidskål.
Se også mine opskrifter på:
bozenazajfman@gmail.com
Hej Holger
Tusind tak for et så hurtigt respons.
Denne førnævnte opskrift er kommet ind på listen af dem jeg har allerede afprøvet og var glad for resultatet.
Hvis jeg må have liv til at nævne et lille bitte problem og det er kun fordi jeg af naturen er perfektionist ...
den omtalte opskrift, som kom ind på min liste før og som jeg klagede over ikke var aktiv, vil ikke forsvinde fra min liste 😃, jeg gætter på at grunden til det er den samme årsag som før: den er ikke aktiv, så jeg kan intet gør for at fjerne den, når jeg nu har den i bedre tilstand , takket være din hurtig hjælp, og det irriterer mig at den inaktive opskrift står der stadig.
Det er en skønheds fejl, så selv om det irriterer mig, så forventer jeg slet ikke, at du retter den med det samme, når jeg nu ved, at du er i gang med en kæmpe opgave med alle opskrifter.
Så, betragt dette som en information, som måske kan vide sie at bære nyttig😊
Hilsen
Bozena
bozenazajfman@gmail.com
Hej,
Denne opskrift er ikke aktiveret på samme måde som andre og kan ikke flyttes til min Huskeliste, hvorfra jeg senere kan åbne opskriften der fra og læse den. Har tilføjet den til min huskeliste, men på en anden måde end de andre opskrifter, og nu står opskriften inaktiv.
Kan du hjælpe mig med at få den til at blive aktiv i min huskeliste, tak 😊
Jeg vil, mens jeg er her, takke dig for dine super gode opskrifter. Har allerede brugt mange.
Venlig hilsen
Bozena Zajfman
Holger Rørby Madsen
Kære Bozena
Tak for din besked, og det skulle nu være rettet 🙂
Jeg er ved at lægge de mange tusinde opskrifter over i det nye system med huskeliste og indkøbsliste, og det skrider fint frem. Men langt fra alle er flyttet endnu, så derfor...
Men er der opskrifter som du eller andre mangler at få med, så skriv lige til mig. Så klarer vi det.
Og mange tak for de flotte ord - det glæder mig.
De bedste hilsner
Holger
Jytte Vestergaard
Kan retten fryses?
Guffeliguf.dk
Hej Jytte
Uh, det ved jeg ikke, men det vil jeg da bestemt tro. Har ikke prøvet at fryse det, men ville ikke være bange for at gøre det.
Skriv gerne her om det lykkedes.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Lone Pedersen
Hvad kan man erstatte kalvefond med?
Guffeliguf.dk
Hej Lone
Du kan sagtens blot erstatte det med en almindelig bouillon - hønsebouillon eller grønsagsbouillon. Men lav den lidt stærkere end normalt, så du koger en deciliter vand op med en halv terning.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.