Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bl.a. hakket oksekød, hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
Ild i røret er en ret med et noget underligt navn, men den lækre hvidkålsgryde med hakket oksekød smager altså forrygende godt.
Det er en god hverdagsret med bla. hvidkål og hakket oksekød, og det er aftensmad for både store og små.
Jeg ved ikke hvor navnet "ild i røret" stammer fra. Men ved du hvorfor retten hedder det, så del det med os andre i kommentarfeltet længere nede. Tak.
Oliemargarine (som angivet i opskriften) er i øvrigt et blandingsprodukt af margarine og olie, og det kan du erstatte med olie eller smør.
Opskrift på ild i røret
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store løg halveret og skåret i skiver
- 3 gulerødder halveret på langs og skåret i skiver
- 4 fed hvidløg knust og hakket nogenlunde fint
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 oksebouillontern
- ½ hvidkål fintsnittet
- 1 spsk. karry eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
- olie
Sådan gør du
- Hæld lidt olie i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
- Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber.
- Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
- Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes til din ret med det underlige navn "ild i røret".
- Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
- Smages til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
lld i røret nydes sammen med ris og et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter:
Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Jeg kan ikke hjælpe med hvor navnet stammer fra - for jeg har aldrig hørt navnet før ☺️ Til gengæld har jeg fået retten mange steder lige siden jeg var barn og kun kendt den som Indianergryde. Men uanset hvad man kalder den er det en lækker ret!