Her får en god opskrift på gisou, der er en lækker hvidkålsgryde. Det er nem hverdagsmad med hvidkål, hakket oksekød og ris i samme gryde.
Gisou er super nem hverdagsmad, der heller ikke tager så lang tid at lave.
Det er en dejlig hvidkålsgryde, der selvfølgelig indeholder hvidkål, men også blandt andet hakket oksekød og ris.
Ja, man kan faktisk sige det er en one-pot gryderet, hvor det hele nemt laves i samme gryde. Og derfor er der heller ikke så meget opvask bagefter.
Opskrift på gisou
Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
Ingredienser
- Lidt smør - til stegning
- 2 tsk. karry - eller efter smag
- 300 g hakket oksekød
- 2 løg - hakket
- 400 g hvidkål - skåret fint
- 2 store gulerødder - i tern eller skiver
- 4 dl løse ris
- 4 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Brun kødet i smør (eller margarine) og tilsæt karry, så det svitses med.
- Kom løg, hvidkål og gulerødder ved, lad det svitse med.
- Hæld vand og ris ved, krydr godt med salt og friskkværnet peber.
- Lad det simre i 30 minutter - tilsæt evt. mere vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdige gisou nydes straks - gerne sammen med groft brød.
Det smager altså virkelig godt - og er nem og sund aftensmad.
Se også mine opskrifter på:
Bente Petersen
Dejlig opskrift. Jeg kender dén fra trykkogerbogen: mad og minutter, af Ellis Tardini. Min bog er 4 oplag 1953. Fra forlaget Dameta.
Camilla Rasmussen
hvad for nogle ris er der brugt? Mine basmatiris er ikke i nærheden af at være kogt efter 30 minutter men er stadig hårde. Så bliver maden godt nok lidt uinteressant