Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.
Hakket oksekød med blomkål er en populær ret, som er ret nem at lave, og som elskes af både store og små.
Det hakkede oksekød steges til en lækker kødsovs, der bages i ovnen i et fad, hvor blomkålsmosen er lagt på som låg.
Imellem kød og blomkål lægges skiver af tomater.
Blomkålsmosen kan drysses med enten rasp eller parmesan.
Se også mine populære opskrifter på:
- Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
- Millionbøf i fad i ovn (oksekød med kartoffelmos)
- Hakket oksekød og spidskål i ovn
- Millionbøf (opskrift på nem og hurtig millionbøf)
Opskrift på oksekød med blomkål
Opskriften er til fire personer, og det er en virkelig dejlig hverdagsmad.
Hakket oksekød med blomkål i fad
Ingredienser
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 500 gram hakket oksekød - med 10% fedt
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 teske spidskommen - stødt
- 2 teskefulde oregano
- 1 teskefuld timian
- 1 teskefuld paprika
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 3 tomater
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- 2 spiseskefulde smør
- Lidt piskefløde
- muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
- Lidt rasp
- persille - til pynt
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses på en varm pande med lidt olie.
- Det hakkede oksekød smuldres ved og det hele brunes nu godt af ved en god varme. Hvis varmen er for lav, risikerer du at kødet koger med end steger - og det skal det ikke. Det skal have en god stegeskorpe.
- Kom de hakkede tomater ved og skyl dåsen af med lidt vand, som også kommes ved.
- Tilsæt spidskommen, oregano, timian, paprika og engelsk sauce og smag til med salt og peber.
- Lad kødet simre i 10 minutter og tilfør om nødvendigt en smule mere vand, men kødsovsen må ikke blive tynd.
- Blomkål skæres i små buketter, der dampes helt møre i usaltet vand i en gryde. Det tager 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra blomkålen og kom smør, lidt piskefløde og muskatnød ved. Mos blomkålen med et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Smør et ildfast fad med olie eller smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem et enkelt lag over kødet.
- Fordel derefter blomkålsmosen over tomaterne, og drys med lidt rasp på toppen. Du kan også drysse med parmesan.
- Bag fadet med hakket oksekød og blomkålsmos i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag fadet ud af ovnen, og lad det lige sætte sig fem minutter inden det spises.
Pynt med friskhakket persille, og servér eventuelt med en lækker spidskålssalat til. Den kan du søge opskriften frem på øverst i søgefeltet her på siden.
Se også en af de mange andre lækre opskrifter med blomkål.
Mie
Nemt at lave og meget velsmagende.
Eva
Den er go, jeg puttede lidt grønt i. Ku fint lave den lidt tidligere og sætte den i ovnen lige inden vi sku spise. Så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra
Lone
Väldig god
Christina
Kan HAKKET OKSEKØD MED BLOMKÅL I FAD retten fryses ?
Mvh Christina
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Jep - du kan sagtens fryse retten ned 🙂
Alt det bedste
Holger
Sanne Tyllesen
Lyder virkelig lækkert 😄.
Kan man forbedrede retten tidligere på dagen og bare lægge den sammen inden den skal i ovnen?
Holger Rørby Madsen
Hej Sanne
Tak for det - og ja, det burde du sagtens kunne gøre 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Nina Lotte Kofoed-Nielsen
Hakket oksekød med Blomkål skal bages ved 200gr., jeg går ud fra, at det er varmluft?
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Det er det nemlig, jeg har rettet den til. Og tak 🙂
Alt det bedste
Holger
Erik Tofting
Meget lækkert og mætter godt .
Vh Erik fra Viborg
Camilla Hejlesen
Kan man bruge andet end engelsk sovs?
Jolanda
Hej Camilla
Du kunne prøve med lidt soja eller alternativt lidt tomatketchup.
Hilsen Jolanda
Tove Guldhammer Basland
jeg lavede hakket oksekød med blomkål i fad , det smagte bare så godt, en rigig skøn opskrift, let at gå til. Venligst Tove Guldhammer Basland
Holger Rørby Madsen
Hej Tove
1000 tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Med de bedste hilsner og ønsket om en god sommer
Holger
Edel Petersen Madsen
Den smager dejligt
Tine
Det smagte godt - kom en dåse kidney bønner i også.
Gitte
Super lækker mad, som Holger Madsen laver, og jeg elsker de fine opskrifter og laver gerne mad efter hans opskrifter.