Her kan du se hvordan, du laver en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker og nem hverdagsmad, som alle kan lide.
Hakket oksekød med blomkål er en populær ret, som er ret nem at lave, og som elskes af både store og små.
Det hakkede oksekød steges til en lækker kødsovs, der bages i ovnen i et fad, hvor blomkålsmosen er lagt på som låg.
Imellem kød og blomkål lægges skiver af tomater.
Blomkålsmosen kan drysses med enten rasp eller parmesan.
Opskriften er til fire personer, og det er en virkelig dejlig hverdagsmad.
Opskrift på oksekød med blomkål
Ingredienser
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 500 gram hakket oksekød med 10% fedt
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 teske spidskommen stødt
- 2 teskefulde oregano
- 1 teskefuld timian
- 1 teskefuld paprika
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 3 tomater
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- 2 spiseskefulde smør
- Lidt piskefløde
- muskatnød revet
- salt og friskkværnet peber
- Lidt rasp
- persille til pynt
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses på en varm pande med lidt olie.
- Det hakkede oksekød smuldres ved og det hele brunes nu godt af ved en god varme. Hvis varmen er for lav, risikerer du at kødet koger med end steger - og det skal det ikke. Det skal have en god stegeskorpe.
- Kom de hakkede tomater ved og skyl dåsen af med lidt vand, som også kommes ved.
- Tilsæt spidskommen, oregano, timian, paprika og engelsk sauce og smag til med salt og peber.
- Lad kødet simre i 10 minutter og tilfør om nødvendigt en smule mere vand, men kødsovsen må ikke blive tynd.
- Blomkål skæres i små buketter, der dampes helt møre i usaltet vand i en gryde. Det tager 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra blomkålen og kom smør, lidt piskefløde og muskatnød ved. Mos blomkålen med et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Smør et ildfast fad med olie eller smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem et enkelt lag over kødet.
- Fordel derefter blomkålsmosen over tomaterne, og drys med lidt rasp på toppen. Du kan også drysse med parmesan.
- Bag fadet med hakket oksekød og blomkålsmos i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.
Næringsindhold
Tips
Tag fadet ud af ovnen, og lad det lige sætte sig fem minutter inden det spises.
Pynt med friskhakket persille, og servér eventuelt med en lækker spidskålssalat til .
Se flere opskrifter med hakket oksekød:
Hakket oksekød og spidskål i ovn
Camilla Hejlesen
Kan man bruge andet end engelsk sovs?
Jolanda
Hej Camilla
Du kunne prøve med lidt soja eller alternativt lidt tomatketchup.
Hilsen Jolanda
Erik Tofting
Meget lækkert og mætter godt .
Vh Erik fra Viborg
Nina Lotte Kofoed-Nielsen
Hakket oksekød med Blomkål skal bages ved 200gr., jeg går ud fra, at det er varmluft?
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Det er det nemlig, jeg har rettet den til. Og tak 🙂
Alt det bedste
Holger