Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.
Middelhavsgryde både lyder og smager af god mad fra varmere himmelstrøg, og så er retten nem at lave.
Jeg plejer at bruge inderfilet fra kylling, men du kan faktisk også anvende kyllingebryst, koteletter i små tern, okse i mindre tern - eller hvad du synes.
Grøntsagerne er naturligvis fra det italienske køkken, og her behøver du ikke følge mængderne slavisk. Salvie og rosmarin giver god smag i retten, men brug hvad du har.
Gryderetten fra Middelhavsområdet serveres med en god pasta til, og her passer en tagliatelle perfekt til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på Middelhavsgryde
Middelhavsgryde
Ingredienser
- 200 gram champignon - i skiver
- 500 gram kylling - inderfilet, i mindre stykker
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 2 deciliter rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 aubergine - i mindre tern
- 0,5 squash - i mindre tern
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 1 bundt salvie - lidt hakkede blade
- 1 bundt rosmarin - lidt hakkede blade
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta - koges som anvist
Sådan gør du
- Start med riste champignon ved en god varme og læg til side.
- Kyllingeinderfilet skæres ud i mere mundrette stykker, og husk at fjerne evt. sener og urenheder. Steges ved en god varme i lidt olie.
- Tilsæt så løg sammen med hvidløg, og lad det sautere et minuts tid. Derefter kommes peberfrugt ved, og der steges et lille minut mere.
- Hæld rødvin i gryden, og lad den koge ind til ca. halv mængde.
- Derefter kommes de hakkede tomater ved sammen med aubergine, squash, vand, en bouillonterning, salvie og rosmarin. Kom også de stegte champignonskiver ved.
- Lad din Middelhavsgryde simre under låg i cirka 10 minutter, og imens kan du koge pasta.
- Gryderetten smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige Middelhavsgryde må gerne stå og trække i 5-10 minutter inden servering, da retten er meget varm.
Serveres med en lækker pasta til, og evt. et stykke hjemmebagt ciabatta eller focaccia til.
Vild med gryderetter? Så gå ikke glip af disse:
Marianne Poulsen
Super lækker ret. Jeg brugte skinkekød i tern, oregano i stedet for Salvie, men ellers fulgte jeg opskriften slavisk😏
Jeg bruger iøvrigt jeres opskrifter næsten hver dag….
Jens Verner Hansen
Hvorfor kunne man ikke lige så godt koge pastaen i retten sammen med det andet til slut?
Jens Verner
Jonna Johansen
Hvorfor hedder det middelhavsgryde ?