En sund opskrift på spinatsalat med edamamebønner, avocado og mozzarella kugler. Spinatsalaten er blandt andet god som tilbehør til pastaretter.
Spinatsalat med edamamebønner er en både nem og sund salat, som de fleste vil elske.
Spinatbladene indeholder jo masser af sunde ting, og her er den i godt selskab med blandt andet de lige så sunde edamamebønner, avocado og mini mozzarella.
Du kan selvfølgelig også anvende almindelig mozzarella.
Anret salaten med min hjemmelavede basilikumspesto - eller brug oliedressingen som anvist længere nede. Pestoen er dog bedst.
Opskriften er beregnet som salat til fire personer.
Opskrift på spinatsalat med edamamebønner
Ingredienser
- 75 gram spinat
- 200 gram edamame bønner
- 1 avocado
- 150 gram mozzarella
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld citronsaft
- salt
- peber
- 1 potte basilikum
Sådan gør du
- Spinat skylles grundigt og slynges tør. Det er vigtigt at skylle spinat grundigt på grund af risiko for jordbakterier. Du kan også købe spinat, der allerede er skyllet og klar til brug.
- Edamamebønner koges et minut i spilkogende vand tilsat lidt salt, hvorefter vandet hurtigt hældes fra. Overhæld bønnerne med lidt koldt vand, og hæld også dette fra.
- Avocado skrælles og skæres i mindre tern.
- Rør olivenolie og citronsaft sammen til en nem dressing, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bland spinatblade forsigtigt sammen med edamamebønner, og kom avocado og mozzarella ved. Her jeg anvendt mini mozzarella kugler, der er gode i salatskålen.
- Hæld dressingen over og så er din spinatsalat med edamamebønner klar til servering. Pynt gerne med friske blade basilikum. Eller brug min basilikumspesto.
Næringsindhold
Spinatsalaten serveres straks, og jeg bruger den til alt fra pastaretter til mere almindelige retter med kød.
Se også mine opskrifter på: