Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Kyllingesuppe er en ganske nem suppe, der kan laves uden for meget besvær.
Men du får en kyllingesuppe, der virkelig smager godt og som er sund.
Hel kylling
Suppen laves på en hel kylling, der samlet koges i halvanden times tid, hvor kyllingen først koges mør.
Derefter pilles kødet af den, og skroget får en sidste tur i suppen.
Mængden af suppeurter kan du selv variere som du synes, men de angivne mængder synes jeg passer fint.
Opskriften giver suppe til mindst fire personer.
Opskrift på nem kyllingesuppe
Ingredienser
- 1 kylling på ca. 1.400 gram
- 2 liter vand
- 2 terninger hønsebouillon
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 2 porretoppe
- 1 persillerod
- 4 kviste timian
- 20 sorte peberkorn
- salt efter behov
Fyld i suppen laves af
- 1 porre
- 3 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 stykke knoldselleri
Sådan gør du
- Læg kyllingen i en stor gryde og hæld to liter vand ved. Kyllingen skal netop være dækket, så om nødvendigt tilsætter du lidt mere vand.
- Kog nu op og skum urenhederne fra med en hulske.
- Læg og gulerødder hakkes groft, porretoppe skæres i grove stykker og persilleroden skæres i skiver. Du behøver ikke skrælle rodfrugterne, men blot vaske dem. Kom dem i gryden til kyllingen sammen med et par terninger hønsebouillon.
- Tilsæt også timian, peberkorn og groft salt, og læg låget på.
- Lad nu kyllingesuppen simre i ca. 50 minutter, så bør kyllingen være mør.
- Tag kyllingen op. Pil kødet af den og skær det i mundrette stykker. Skroget kommes tilbage i gryden, og suppen koges nu videre i 15 minutter.
- Kassér skroget og sigt suppen, hvorefter den kommes tilbage i gryden.
- Så laver du fyldet. Porre skæres i tynde skiver, gulerødder, persillerod og knoldselleri snittes i mindre tern. Kom fyldet i suppen og lad den koge fem minutter.
- Kom kyllingekødet i og varm det kort igennem. Smag til med salt, for ellers bliver suppen flad i smagen.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Servér den varme suppe i lune og dybe tallerkner eller skåle med et stykke nybagt kærnemælksbrød - og du kan også tilsætte hjemmelavede kød- og melboller.
Se flere lækre opskrifter på suppe:
jan demant
Kylling skal IKKE vaskes. Bakterier spredes som bare fanden.
Dette er dokumenteret på utallige sider, rapporter.
AL
Hej
God suppe
Hvorfor kan opskriften ikke printes?
Mvh Anne-Mette