Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kød- og melboller. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
Kød- og melboller er nok noget de fleste køber som færdiglavede, og de kan da også være gode nok.
Men du kan faktisk nemt selv lave kød- og melboller, og de smager altså godt.
Opskriften her passer til cirka to liter suppe, hvilket er det du skal beregne til fire sultne personer.
Opskrift på kød- og melboller
Kødboller
200 gram hakket svinekød med 10% fedt
1 teskefuld fint salt
1 æg
2-3 spiseskefulde hvedemel
Lidt vand med brus
Melboller
2 deciliter vand
60 gram smør
1 teskefuld fint salt
100 gram hvedemel
3 æg
Fremgangsmåde
- Vi starter med kødbollerne. Rør det hakkede svinekød med salt, og rør derefter ægget ind i farsen.
- Kom så hvedemel ved, og tilsæt vand med brus indtil du har den rette konsistens.
- Stil farsen på køl i en halv time.
- Kog vand op i en gryde med en teskefuld salt, og lad vandet småkoge.
- Form små kødboller med en teske, og kom dem i det letsaltede vand i fem minutter. Læg til side.
- Og så er det melbollerne.
- Kog vand op med smør, og hæld derefter melet i. Rør blandingen helt ud, så der ikke er klumper i.
- Rør derefter æggende ud et ad gangen i melblandingen, så du igen samler "dejen" til melbollerne. Lad det køle lidt af.
- Kog letsaltet vand op, og skru ned så vandet blot simrer stille og roligt.
- Form melboller med en teske, og kog dem i cirka otte minutter ved den lave varme. Læg til side.
Note
Tilsæt kød- og melboller i den varme suppe sammen med suppeurter.
De hjemmelavede kød- og melboller er blandt andet gode i en oksekødssuppe.
Se også disse opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.