Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags oksekødssuppe. En klar suppe med kød- og melboller, der samtidig ikke er svær at lave.
Suppen tager lidt tid at koge, men her passer den jo meget sig selv. Og den er bestemt hele ventetidenn værd, for intet slår en hjemmelavet suppe.
Opskriften på oksekødssuppen er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksekødssuppe
Oksekødssuppe (klar suppe med boller)
Ingredienser
- 1,2 kilo kraftben - suppeben
- 2 gulerødder
- 1 stor persillerod
- 2 porretoppe
- 2 toppe fra knoldselleri
- 2,5 liter vand
- 2 teskefulde salt
- 2 teskefulde peberkorn
- 2 teskefulde timian - tørret
- 2 laurbærblade
Til suppeurter bruges
- 2 porrer - i skiver
- 3 gulerødder - i små tern
- 0,5 knoldselleri - i små tern
Sådan gør du
- Kom suppeben (kraftben) i en stor suppegryde, og hæld vand over. Kog op.
- Skær gulerødder og persillerod i grove tern, og kom dem ved.
- Hak toppe fra porrer og knoldselleri groft, og læg også dem ned i suppen.
- Tilsæt også salt, peberkorn, laurbærblade og timian, og kog suppen op.
- Skum oksekødssuppen med en hulske, og skru ned for varmen.
- Læg låg på og lad nu oksekødssuppen simre i tre timer. Om nødvendigt skummes en gang mere.
- Fisk så kraftben og de udkogte grønsager op med en hulske, og kassér dem.
- Sigt oksekødssuppen over i en skål.
- Vask suppegryden af, og læg et rent viskestykke (et lag) ned i sigten, og hæld nu suppen igennem ned i suppegryden, så du får fjernet de sidste urenheder.
- Nu kan du stille din oksekødssuppe væk indtil du skal bruge den - eller straks gå i gang med sidste del.
- Kog suppen op (du kan eventuelt koge den lidt ind), og smag den til med salt og måske lidt friskkværnet peber.
- Kom de klargjorte suppeurter i, og lad dem koge med i fem minutter. De skal ikke koges helt ud, men heller ikke være rå.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Varm også kød- og melboller i suppen, og server straks. Eventuelt med et stykke brød til.
Se også mine populære opskrifter på:
Hønsekødssuppe - gammeldags opskrift på hønsesuppe
Erik Bruun
Det lyder godt
Maybrit
Jeg har lavet mange af dine opskrifter de bare så gode👍
Holger Rørby Madsen
Hej Maybrit
Mange tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger