Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Opskriften på oksekødssuppe er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksekødssuppe
Oksekødssuppe (klar suppe med boller)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1,2 kilo kraftben suppeben
- 2 gulerødder
- 1 stor persillerod
- 2 porretoppe
- 2 toppe fra knoldselleri
- 2,5 liter vand
- 2 teskefulde salt
- 2 teskefulde peberkorn
- 2 teskefulde timian tørret
- 2 laurbærblade
Til suppeurter bruges
- 2 porrer i skiver
- 3 gulerødder i små tern
- 0,5 knoldselleri i små tern
Sådan gør du
- Kom suppeben (kraftben) i en stor suppegryde, og hæld vand over. Kog op.
- Skær gulerødder og persillerod i grove tern, og kom dem ved.
- Hak toppe fra porrer og knoldselleri groft, og læg også dem ned i suppen.
- Tilsæt også salt, peberkorn, laurbærblade og timian, og kog suppen op.
- Skum oksekødssuppen med en hulske, og skru ned for varmen.
- Læg låg på og lad nu oksekødssuppen simre i tre timer. Om nødvendigt skummes en gang mere.
- Fisk så kraftben og de udkogte grønsager op med en hulske, og kassér dem.
- Sigt oksekødssuppen over i en skål.
- Vask suppegryden af, og læg et rent viskestykke (et lag) ned i sigten, og hæld nu suppen igennem ned i suppegryden, så du får fjernet de sidste urenheder.
- Nu kan du stille din oksekødssuppe væk indtil du skal bruge den - eller straks gå i gang med sidste del.
- Kog suppen op (du kan eventuelt koge den lidt ind), og smag den til med salt og måske lidt friskkværnet peber.
- Kom de klargjorte suppeurter i, og lad dem koge med i fem minutter. De skal ikke koges helt ud, men heller ikke være rå.
Tips
Varm også kød- og melboller i suppen, og server straks. Eventuelt med et stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her