Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Opskriften på oksekødssuppe er beregnet til fire personer.
Opskrift på oksekødssuppe
Ingredienser
- 1,2 kilo kraftben suppeben
- 2 gulerødder
- 1 stor persillerod
- 2 porretoppe
- 2 toppe fra knoldselleri
- 2,5 liter vand
- 2 teskefulde salt
- 2 teskefulde peberkorn
- 2 teskefulde timian tørret
- 2 laurbærblade
Til suppeurter bruges
- 2 porrer i skiver
- 3 gulerødder i små tern
- 0,5 knoldselleri i små tern
Sådan gør du
- Kom suppeben (kraftben) i en stor suppegryde, og hæld vand over. Kog op.
- Skær gulerødder og persillerod i grove tern, og kom dem ved.
- Hak toppe fra porrer og knoldselleri groft, og læg også dem ned i suppen.
- Tilsæt også salt, peberkorn, laurbærblade og timian, og kog suppen op.
- Skum oksekødssuppen med en hulske, og skru ned for varmen.
- Læg låg på og lad nu oksekødssuppen simre i tre timer. Om nødvendigt skummes en gang mere.
- Fisk så kraftben og de udkogte grønsager op med en hulske, og kassér dem.
- Sigt oksekødssuppen over i en skål.
- Vask suppegryden af, og læg et rent viskestykke (et lag) ned i sigten, og hæld nu suppen igennem ned i suppegryden, så du får fjernet de sidste urenheder.
- Nu kan du stille din oksekødssuppe væk indtil du skal bruge den - eller straks gå i gang med sidste del.
- Kog suppen op (du kan eventuelt koge den lidt ind), og smag den til med salt og måske lidt friskkværnet peber.
- Kom de klargjorte suppeurter i, og lad dem koge med i fem minutter. De skal ikke koges helt ud, men heller ikke være rå.
Næringsindhold
Tips
Varm også kød- og melboller i suppen, og server straks. Eventuelt med et stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments