Her får du min opskrift på kylling i mango, der også er kendt som mango chicken curry. En lækker ret med kylling, mango chutney og ris.
Kylling i mango er en både nem og hurtig ret, der laves med mango chutney.
Mango chicken curry er efter tydelig indisk/asiatisk inspiration, men retten er ikke stærk, så den er fin til børnefamilien, eller hvis du bare ikke bryder dig om alt for krydret mad.
Se også: Karrykødsovs med ris og grøntsager
Husk at købe et glas af den søde/milde mango chutney, medmindre du ønsker retten mere spicy, for så skal du købe den der kaldes hot. Eller lav din egen mango chutney.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på kylling i mango
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst - skåret i mindre tern
- 1 spiseskefuld olie - til stegning
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 spiseske karry
- 2 deciliter vand - kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 300 gram mango chutney
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 200 gram edamamebønner
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Til kylling i mango starter du med, at røre bouillonterning ud i kogende vand.
- Svits kylling i tern i en smule olie i en varm gryde. Steges godt af.
- Vend hvidløg og karry i, og svits videre i kort tid - ca. 10-15 sekunder.
- Tilsæt bouillon og mango chutney sammen med rød peberfrugt i tern.
- Lad det simre 15 minutter under låg. Imens kan du koge ris.
- Tilsæt så edamamebønner, der varmes godt igennem i retten.
- Jævn med en lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag også til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Kylling i mango serveres straks sammen med de kogte ris.
Du kan med fordel servere et stykke naanbrød til retten.
Fryseegnet: Retten kan sagtens fryses ned til senere brug.
Se også: Kylling i karry på 25 minutter med ris (nem opskrift + video)

Comments
No Comments