En lækker opskrift på karry kylling i fad med ananas. Retten laves samlet i et fad, og steges 40 minutter i ovnen. En favorit hos de fleste.
Karry kylling i fad med ananas er en god og nem ret på travle hverdage.
Kylling i fad
Alle ingredienserne tilberedes i fad, som ovnsteges i 40 minutter, hvorefter den serveres med løse ris.
Det her er virkelig en populær ret hos de fleste.
Opskriften er til fire personer, da nogen sikkert kan spise to stykker kylling. Er I meget sultne, kan du sagtens tilsætte lidt mere kylling.
Opskrift på karry kylling i fad
Karry kylling i fad med ananas opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 3 stk. kyllingebryst
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 1 spiseskefuld karry
- 1 rød peberfrugt
- 2 løg
- 200 gram champignon
- 6 skiver ananas
- 2,5 deciliter hønsebouillon kraftig, 2,5 deciliter vand kogt op med 2 terninger
- 2 deciliter saft fra ananasdåsen
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber + lidt ekstra karry
Sådan gør du
- Del hvert stykke kyllingebryst på midten på den lange side, så du nu har seks stykker kylling. Læg et stykke ad gangen mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem flade - uden at smadre dem helt.
- Bland en spiseskefuld karry med en spisefuld hvedemel i en tallerken, og vend kyllingestykkerne i det.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og brun hurtigt kyllingestykkerne på hver side. Kun lige så de får lidt farve, krydr med lidt salt og læg dem i et ildfast fad.
- Ananasskiverne svitses efterfølgende på panden, og lægges ovenpå kødet.
- Peberfrugt skæres i tynde strimler, og løgene hakket fint. Champignon skæres i skiver. Svits det hele i panden, og hæld det i fadet.
- Kog panden af med hønsebouillon, og tilsæt derefter ananassaft og fløde. Lad det koge op, og smag til med ekstra karry, salt og peber. Hæld det ved kødet, og dæk fadet til med sølvpapir.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, og steg det nu i 40 minutter. Efter 20 minutter fjernes sølvpapiret.
Tilbehør
Den færdige ret med kylling i fad kan serveres med kogte ris og dampet broccoli.
Du kan også sagtens nøjes med en god salat til retten.
Se også mine opskrifter på:
Hej Erik
Tak for indspark, det er dejligt at høre. Du har en pointe, men det handler blandt andet om at brune kødet af ved høj varme og i kort tid. Omkring fjerkræ er jeg ekstra forsigtig i forhold til at kødet ikke skal være råt, men man kan jo altid forkorte stegetiderne lidt.
Og så handler det selvfølgelig også om hvor store stykker kød man har.
De bedste hilsner
Holger
Jeg bruger flittigt jeres opskrifter, men jeg synes jeres stegetider er alt for lange. Som her Kylling med ananas. Først bruner man kyllingefileterne, så er de jo næsten gennemstegte. Derefter skal de 40min i ovnen ved 195 grade varmluft. Sådan er det med en hel masse af jeres opskrifter.