Her er min opskrift på spidskål og kylling i fad, der bla. laves med en lækker karrysovs. En nem opskrift på mad i fad som nem aftensmad.
Spidskål og kylling i fad er en skøn middagsret, der blandt andet også laves med en dejlig karrysovs.
Det er en overkommelig opskrift på mad i fad, hvor du samler hele retten i fadet, og det gælder både gulerødder, spidskål, kylling og karrysovs.
Samlet tager retten ca. en times tid at lave, og mens fadet er i ovnen, kan du få ryddet køkkenet.
Spidskålsfadet med kylling kan sådan set nydes som den er, men jeg synes det er dejligt med kogte ris til. Pasta kan også bruges.
Opskrift på spidskål og kylling i fad
Ingredienser
- 1 lille spidskål snittet groft
- 400 gram gulerødder i mundrette stykker
- 1 stort rødløg hakkes fint
- 2 teskefulde oregano tørret
- salt og friskkværnet peber
Karrysovs
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 2 deciliter hønsebouillon
- 3 teskefulde karry eller efter smag
- 3 teskefulde majsstivelse udrøres i en smule koldt vand
- Lidt citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Kylling med karry
- 1 hel kylling parteres
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde karry
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
- Fordel spidskål i fadet sammen med gulerødder, rødløg og oregano, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Karrysovs: Kom madlavningsfløde i en gryde sammen med hønsebouillon og karry. Kog det op og jævn med lidt majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand. Smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også med mere karry.
- Hæld karrysovs over grøntsagerne i fadet, og vend det rundt.
- Kylling: Kyllingen parteres i henholdsvis underlår, overlår, brystfileter (deles i to stykker hver) og vinger. Lægges ovenpå grøntsager og karrysovs i fadet.
- Olivenolie og karry røres sammen og smøres på kyllingestykkerne i fadet,. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
- Spidskål og kylling i fad skal nu have ca. 40-45 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Note
Spidskål og kylling i fad serveres straks - evt. sammen med kogte ris.
Et godt stykke madbrød passer også godt til, og her kan du bage disse lækre grovflutes.
Her finder du mere inspiration til retter med kylling.
Se mere inspiration her:
Lisbeth Jensen
Super lækker og tilmed nem at tilberede.
Alex
Hvordan printer man opskriften ud???
Holger Rørby Madsen
Hej Alex
Hvis du er på desktop er printknappen ude til højre i en boks øverst i højrespalten.
Håber det hjælper 🙂
Alt det bedste
Holger