Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.
Spidskål i fad er en af de der retter, som så er så utrolig god at tilberede på hverdage.
Det hele samles i et fad, som til sidst steges 20 minutter i ovnen, og i imens kan man lige nå at rydde køkkenet og dække bord. Det er ret nemt.
Spidskål i fad laves med kylling og kartofler - og selvfølgelig spidskål - og derudover skal du faktisk ikke bruge så mange ingredienser.
Jeg har krydret retten med BBQ Spice krydderi fra Santa Maria, men du kan frit anvende andre krydderier efter egen smag - eller brug give den lidt salt og friskkværnet peber.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.
Opskrift på spidskål i fad
Ingredienser
- 600 gram kartofler
- 500 gram kyllingebryst skåret i grove tern
- BBQ Spice krydderi fra Santa Maria - eller lignende barbecue krydderi
- 1 lille spidskål snittet i stimler
- 2 rødløg grofthakket
- 5 deciliter Cremefine eller madlavningsfløde
- 1 terning bouillon høns
- Lidt citronsaft
- 1 håndfuld bredbladet persille grofthakket
- rapsolie til stegning og smørring af fad
Sådan gør du
- Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
- Et ildfast smøres med rapsolie.
- Kartoflerne skæres i små både. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot deles i kvarte. Kommes i fadet og krydres med BBQ Spice eller tilsvarende krydderi. Du kan også blot anvende salt og friskkværnet peber.
- Kom kartoflerne i fadet, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
- Imens laver du resten klar. Kyllingebryst fileterne skæres i grove stykker, der brunes godt af i lidt rapsolie en pande.
- Tilsæt derefter de grofthakkede rødløg, og lad det sautere et minuts tid mere.
- Tilsæt cremefine (eller madlavningsfløde) og en smuldret bouillonterning, og krydr med lidt BBQ Spice krydderi. Pres også en smule friskpresset citronsaft i. Lad det lige koge op og tag derefter panden af kogepladen.
- Tag fadet med kartofler ud af ovnen og hæld indholdet fra panden over. Tilsæt også den strimlede spidskål.
- Vend det sammen med grofthakket bredbladet persille, og stil din ret med spidskål i fad tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Spidskål i fad serveres straks, og kan nydes som den er.
Et godt stykke hjemmebagt brød passer dog godt til.
Se også disse lækre opskrifter:
Comments
No Comments